Hasta la vista, Dinamo! U-Banca Transilvania termină perfect turneul de calificare în Final 8-ul Cupei

Parcurs fără greșeală în turneul Cupei României de la București pentru elevii lui Mihai Silvășan. Clujenii merg în Final 8 cu trei victorii din tot atâtea posibile.

U-BT: Richard – Vida – Guzman – Grasu – Stipanovic

Dinamo Știința București: Masters – Cane – Calenic – Zetos – Diaconescu

Fără o miză specială, calificare în Final 8 fiind tranșată deja cu victoria împotriva celor de la BCM U FC Argeș Pitești, cei de la U-BT au luat un start mai moale cu Dinamo.

Deși Richard și Stipanovic au contribuit pentru 5-0 la început, Dinamo a replicat cu un parcurs foarte bun, de nouă puncte la rând (5-9). Anton Diaconescu a mărit apoi avantajul bucureștenilor până la 8-16, moment urmat de un timp de odihnă la banca „studenților”.

Edwards și pivotul Stipanovic au readus-o pe U-BT la o singură posesie, 17-20, dar finalul sfertului a fost de partea adversarilor, care au câștigat sfertul cu 23-25.

Complexul diferenței de o singură posesie

Momentele tari din primul sfert pentru Dinamo s-au repetat și în debutul următoarelor 10 minute, cu un „run” de 11-1, iar diferența a urcat la zece puncte, 24-34, pe fondul unor greșeli individuale și mingi pierdute de elevii lui Silvășan.

Javon Masters a bifat apoi cinci puncte consecutive pentru a face 31-43. S-a dovedit apoi a fi momentul unui blocaj ofensiv pentru Dinamo Știința, care a început să rateze mult.

Clujul a bifat o serie incredibilă de 14-2, iar Andrija Stipanovic a restabilit egalitatea pe tabelă, 45-45, cu 0.3 secunde rămase din prima repriză. U-BT a spart astfel complexul diferenței de o posesie în favoarea adversarei, după ce a ratat în unele momente din primele două sferturi trecea în avantaj sau egalarea.

Repriza lui Patrick Richard

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Americanul Clujului a bifat două sferturi solide, în care a reușit 11 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, fiind liderul echipei la toate capitolele. „Petrică” a contribuit din plin cu 3/5 la nivelul aruncărilor și 4/4 la libere, alături de coechipierii Justin Edwards și Andrija Stipanovic (ambii 9 puncte), la revenirea pe tabelă pentru U-BT.

Nimic nu a separat combatantele în debutul sfertului al treilea

Ceea ce s-a dovedit pe finalul primelor 20 de minute, un joc echilibrat, a continuat în sfertul al treilea. U-BT și Dinamo Știința s-au succedat la conducere, niciuna nefiind capabilă să-și formeze un avantaj mai mare de două puncte.

Patrick Richard a punctat pentru 54-50, cu două aruncări libere precise, ducând Clujul din nou într-un avantaj de două posesii de la începutul meciului. Tarolis și-a trecut apoi în cont un 3-point play (57-50), iar bucureștenii au solicitat time-out.

Spectacol sub panou și ruperea parțială a jocului

Nici încercarea de oprire pe plan ofensiv a Clujului nu a funcționat, iar Edwards a finalizat o nouă serie bună, de 7-0, pentru 64-53 pe tabelă cu puțin sub două minute rămase din sfert. Tot mai multe puncte din spațiul de trei secunde au venit din partea Clujului, care a intrat în actul decisiv cu 69-56.

Sub protecția avantajului de peste 10 puncte, Mihai Silvășan a putut roti din nou lotul, acordând minute importante pentru doi jucători U23 din echipă, David Vida (22 de minute, 9 puncte, 2/3 de la distanță) și Ștefan Grasu. Acesta din urmă a bifat peste 29 de minute pe parchet, perioadă în care a strâns 3 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive, pe lângă un capac.

„Alb-roșii” au revenit la două posesii, 81-77 cu 1:24 minute din meci, forțându-i pe ardeleni să ceară un timp de odihnă. Vida a oprit pentru moment aplombul ofensiv al bucureștenilor cu o aruncare liberă precisă din două.

Emoții în ultimul minut

Barro și Popa Calotă au tăiat diferența pe tabelă la doar un singur punct, 82-81, Kevin furându-i mingea lui Patrick Richard pentru a scăpa singur cu panoul.

Cu 30 de secunde rămase din meci, Richard a trecut la linia liberelor, ratând prima încercare, dar fructificând-o pe a doua. Masters a încercat să închidă meciul cu o aruncare de trei puncte, dar a ratat, iar recuperarea ofensivă din partea lui Ousmanne Barro a fost urmată de o aruncare modestă.

S-a terminat 83-81, pentru U-BT, la capătul unei partide cu evoluții oscilante și cu 25 de posesii pierdute în total, dar câștigată datorită unui sfert al treilea foarte bun.

Patrick Richard a fost principalul marcator din tabăra clujenilor, cu 20 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Americanul a fost urmat de Donatas Tarolis (17 puncte, o recuperare, 2 pase decisive), Andrija Stipanovic (17 puncte, 6 recuperări, două capace) și Justin Edwards (11 puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive). Din tabăra dinamoviștilor s-au remarcat Armin Cane (22 de puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, 4 intercepții), Javon Masters (15 puncte, 6 pase decisive) și Octavian Popa Calotă (14 puncte, 4 pase decisive, 2 intercepții).

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.