Echipa celei mai bune voleibaliste din România își întărește staff-ul! Obiectivul principal: promovarea în Divizia A1

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv”, manageriată de cea mai valoroasă jucătoare de volei din România din toate timpurile, jucătoare care și-a „împrumutat” numele echipei, are ca principal obiectiv pentru acest sezon competițional promovarea în Divizia A1.

Pentru atingerea acestui țel, dar nu numai, Bogdan Tănase s-a alăturat staff-ului echipei, ca antrenor principal.

Propunerea a venit din partea Cristinei Pîrv, iar Bogdan Tănase, Bamse, cum este acesta cunoscut în lumea sportului, a acceptat cu entuziasm oferta, deși recunoaște că voleiul feminin vine ca o provocare după o carieră performantă în voleiul masculin, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Cu toate acestea, lucrurile merg foarte bine, iar echipa așteaptă să plece în primul turneu împreună, la Craiova, lucru care se va întâmpla la finalul acestei săptămâni.  

Obiectivele noastre: promovarea în Divizia A1 și promovarea turdencelor

Pentru mine, să antrenez fete este o noutate, dar e o provocare pe care am acceptat-o cu mare plăcere. Am venit să ajut o fostă mare glorie a voleiului care are curajul să investească în voleiul românesc. Îmi place foarte mult proiectul și am decis să mă implic pentru a putea readuce voleiul turdean în prima ligă și de ce nu, în Cupele Europene. Principalele noastre obiective sunt promovarea în Divizia A1, dar și a sportivelor locale, a turdencelor„, spune Bogdan Tănase.

Antrenorul este încântat de colaborarea cu Cristina Pîrv și consideră că a găsit la Turda un grup frumos, bine închegat, de sportive dornice să muncească. 

Colaborarea noastră este una foarte bună. Cristina este o profesionistă. A renunțat la o carieră impresionantă în volei, pentru a se axa pe o carieră de manager, lucru pe care îl face de asemenea excelent. Secretul ei constă în faptul că este o comunicatoare foarte bună. Este un nume mare, mă bucur că se implică în promovarea voleiului, atât aici, la Turda, cât și în cadrul Academiei de Volei Pîrv11, pe care a înființat-o la Cluj„, a mai precizat Bogdan Tănase. 

Tehnicianul regretă că nu a venit mai repede în cadrul acestui proiect, dar este încrezător în ambiția și determinarea sportivelor: „Fetele sunt tinere – avem cinci sportive care au sub 19 ani, iar cea mai mare are 28 de ani – dar sunt dornice să facă performanță, își doresc foarte mult promovarea„, spune antrenorul. 

Împărtășim aceleași valori 

Mă bucură foarte mult faptul că Bogdan Tănase a acceptat să fie antrenorul nostru principal. Încă din cadrul primelor discuții pe care le-am avut, mi-am dat seama că împărtășim aceleași valori, idei, strategii, astfel că am știut că din momentul în care vom bate palma, echipa va fi în cele mai bune mâini. Iar antrenamentele avute până în prezent mi-au demonstrat că nu m-am înșelat. Bogdan a luat rapid pulsul echipei și muncim împreună pentru a ne atinge obiectivele. Îi admir profesionalismul și dăruirea, lucruri care se văd în cadrul fiecărui antrenament. Știe să se impună în fața fetelor, dar și să le înțeleagă atunci când e nevoie„, susține președintele ACS Volei Turda, Cristina Pîrv. 

Profesionalismul îl simt însă, cel mai bine, sportivele. 

Bogdan Tănase este omul potrivit, la locul potrivit pentru a ne ajuta să promovăm în prima ligă și pentru a construi o echipă puternică, unită, care câștigă meci, după meci, gata să își atingă orice obiectiv. Noi, ca jucătoare, ne bucurăm enorm că avem parte de experiența dobândită atât de domnul antrenor, Bogdan Tănase, cât și de managerul nostru Cristina Pîrv, pe plan național și internațional, la cel mai înalt nivel. Sperăm să le călcăm pe urme și sperăm să începem cu promovarea”, a declarat căpitanul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv”, Sorina Mocan. 

Cine este Bogdan Tănase? 

Bogdan Tănase a evoluat ca antrenor principal în cadrul echipei ACS VM Zalău, ca antrenor principal la CSA Steaua București, ca antrenor secund, preparator fizic și statistician în cadrul clubului VFB Friedrichshafen Voleyball din Germania. Bogdan este doctor în Educație Fizică și Sport, titulatură obținută în cadrul Universității din Pitești cu lucrarea „Strategii instrucţionale privind optimizarea dezvoltării calităţilor fizice condiţionale în voleiul masculin„. 

Ce se termină la Craiova, începe la Craiova!

ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a fost înființată în urmă cu un an, din dorința Cristinei de a se implica în voleiul turdean, acolo unde a început și povestea ei. Echipa este alcătuită din turdence și fete din împrejurimi. În martie, sportivele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova.

Dacă anul trecut visul promovării s-a terminat la Craiova, în acest an, începe la Craiova, unde formația turdeană va întâlni, în acest weekend, CSU Oradea și CSM Sighetu Marmației, în cadrul celui de-al doilea turneu al campionatului seriei Vest din Divizia A2, volei feminin.

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” este susținută de Primăria municipiului Turda.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *