Final de drum pentru Olimpia în Liga Campionilor

Campioana României al fotbal feminin, U-Olimpia Cluj, a pierdut, la limită, scor 0-1, partida cu formația georgiană Lanchkhuti, joi, 19 noiembrie, pe Cluj Arena.

„Olimpicele” au început în forță și au ratat o șansă mare de gol prin Voicu după o centrare bună a lui Țabur, balonul deviat din 7 metri s-a dus puțin peste poartă (min 3).

Țabur ratează și ea două ocazii uriașe de gol în aceeași fază. La prima ocazie a fost lansată în flanc, unde a scăpat singură cu goalkeeper-ul advers, mingea șutată de ea s-a scurs pe lângă poartă. La a doua ocazie, mingea respinsă de o adversară s-a reîntors la ea, care a șutat dintr-un unghi închis pe lângă poartă (min 18). Ardelencele arată determinare și mai ratează o șansă importantă de gol prin Țabur, mingea șutată de aceasta este respinsă în corner de Gabunia, care are un reflex de senzație (min 22). Româncele mențin ofensiva, iar Marcu este aproape să fructifice pe tabelă o greșeală din apărarea georgiencelor, dar goalkeeper-ul are o nouă paradă (min 31).

Foto: Emi Turbuc

Cum ocaziile se răzbună în fotbal, Lanchkhuti deschide scorul prin Kalanadze dintr-o fază fixă, însă golul este anulat pe motiv de offside (min40). Un minut mai târziu, vârful Chkonia este aproape să dezghețe tabela după ce șutul acesteia se izbește violent în stâlpul din dreapta porții gazdelor.

Olimpia Cluj a dominat prima parte a jocului și a avut mai multe ocazii importante de a deschide scorul. Contrar desfășurării jocului, formația din Georgia a fost foarte aproape de a deschide scorul în finalul primei reprize.

Al doilea mitan începe cu o posesie la limită pentru Olimpia. Lanchkhuti, profită de o gaură în defensiva clujencelor și o lansează perfect Chkonia, aceasta executând-o simplu pe Sepp, în minutul 68. Și am avut deschidere de scor pe Cluj Arena: 0-1.

Foto: Emi Turbuc

Mirea are o șansă uriașă de egala, voleul acesteia din 10 metri trece puțin pe lângă poartă (min 88).

Meciul se încheie cu o fază controversată, mingea deviată cu capul de Bratu la ultima fază trece de linia porții, însă centralul nu acordă gol min 90+3.

În a doua repriză, campioana României a suferit din plin după golul primit și nu a mai reușit să-și mai creeze ocazii notabile de gol.

În urma acestui eșec, U-Olimpia Cluj este eliminată pe teren propriu de Lanchkhuti, la limită, și ratează accederea în turul trei al UEFA Women’s Champions League.

Echipele de start:

U-Olimipia Cluj: Seppi – Negrea, Cerescu, Bratu, Stamate – Voicu, Ciolacu, Mirea – Balaceanu (Borodi, min 45), Marcu (Curtis, min 62), Țabur (Botojel, min 84)

Rezerve: Boandă, Câmpean, Giorca, Botoje, Borodi, Vincze, Curtis, Macuiba, Iancu, Oneț

Lanchkhuti: Gabunia – Gujabidze, Chkhartishvilii, Kalandadze, Alelishvilii – Gasviani, Todadze, Danelia, Khaburdzania – Dimopoulou (Narsia, min 78), Chkonia (Tsoteria, min 92)

Rezerve: Tsotseria, Gobronidze, Narsia, Kakhidze, Gogeshvilii

Cartonașe galbene: Voicu // Kharbudzania, Danelia

Foto: Emi Turbuc

Stroia Cătălin

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *