„U” Cluj, în derivă! „Șepcile roșii” nu se regăsesc și au ajuns la a doua înfrângere consecutivă după eșecul din „restanța” cu Rapid

Echipa de fotbal a Universității Cluj pregătită de Costel Enache a fost învinsă joi seara, în deplasare, la Buftea, de Rapid București, scor 1-0 (0-0), în meciul restant din etapa a 10-a a ligii secunde.

La Universitatea Cluj și-a făcut debutul în Liga a 2-a și un junior de 15 ani și 3 luni, Matei Moraru. În tribunele arenei din Buftea a asistat la acest meci, alături de managerul lui „U” Cluj, Daniel Stanciu, și antrenorul Edward Iordănescu, care e liber de contract.

Rapidiștii au avut un început în forță de joc și s-au instalat în jumătatea clujenilor încă din debutul partidei. La prima situație notabilă a partide, Sefer a centrat în careu dintr-o lovitură liberă de pe stânga, iar Gavra a deviat în corner. Cornerul bătut de Hlistei a fost boxat de Muțiu în lateral de la bara a doua (18).

Ocazie rarisimă pentru Rapid, cea mai mare a primei reprize, a venit în urma unei centrări de pe dreapta la bara a doua, Hlistei a reluat cu capul în fața porții, de unde Bălan a trimis lamentabil peste poartă din cinci metri (26). Două minute mai târziu, același Bălan a trimis un șut-centrare puternic în fața porții, iar Hlistei a încercat să reia cu capul, însă nu a ajuns la balon.

Prima semi-ocazie a Universității Cluj în primele 45 de minute a venit pe final de repriză, Sergio Ribeiro a centrat în careu din lovitură liberă, iar Gavra a deviat cu capul pe spate și a reluat peste poartă (41). S-a încheiat primul mitan cu o dominație sterilă a gazdelor, alb-negrii nu s-au regăsit în joc și au avut serioase probleme la construcție, însă ocaziile de gol au lipsit cu desăvârșire.

În debutul reprizei a doua, „U” a presat poarta gazdelor, iar Negreat a tras din 15 metri în blocajul unui adversar, după ce Gavra a reluat cu capul pe spate dintr-un corner de pe stânga executat de Ribeiro (52).

Rapidul pregătit de Mihai Iosif a spart gheața în prima parte a reprizei secunde, tânărul jucător aflat la prima reușită în tricoul giuleștenilor și la prima partidă ca titular, Rareș Ilie (17 ani), a deschis scorul cu un reluare plasată la colțul lung (56).

Portarul Drăghia a fost aproape să le facă un gol cadou clujenilor în urma unei centrări din lovitură liberă de pe stânga, când a deviat o minge ciupită din careu peste transversală și a acordat corner (63).

Accidentare la „U” Cluj. Robert Neciu a fost scos pe targă și dus la ambulanță după un contact dur cu Jorza. Jucătorul alb-negrilor a fost scos în afara terenului și dus la spital, acuzând dureri la genunchi (65).

Mijlocașul Universității, Bogdan Barbu a trmis în zid dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, mingea a ajuns la Goga, care a reluat în forță pe spațiul porții, iar Drăghia a respins cu dificultate în lateral (73). Un minut mai târziu, faza s-a mutat la cealaltă paortă, unde Rareș Ilie l-a pus la încercare pe Muțiu cu un șut de la distanță, dar portarul clujenilor a respins în lateral din plonkon (74).

Ocazie mare de 2-0 a Rapidului în minutul 80. Sefer a pătruns periculos în careu și a pasat în careul mic, de unde Jorza a reluat anemic pe centrul porții și Muțiu a respins. Un minut mai târziu, Drăghiceanu a scăpat singur cu portarul Universității și a lobat mingea de la 19 metri, dar balonul cade peste plasa transversală și a revenit în teren, de unde a fost culoasă de Muțiu (81).

„Studenții” au scăpat pe un contraatac în viteză, iar Barbu l-a servit cu o minge perfectă peste defensiva gazdelor, iar Negreat a preluat pe piept și a trimis cu latul puțin peste transversală din 7 metri. Cea mai mare ocazie de gol a partidei pentru Universitatea (82).

Dorin Goga ar fi putut aducea egalarea în prelungirile meciului cu o reluare de cap bine plasată, dar mingea s-a dus pe lângă (90+5).

Meciul s-a încheiat, iar FC Universitatea Cluj coboară pe locul 9 în clasament și rămâne cu 17 puncte, ajungând la a doua înfrângere consecutivă.

Etapa viitoare, alb-negrii vor primi luni, 23 noiembrie, vizita formației Ripensia Timișoara, de la ora 16:30.

Echipele de start:

Rapid București: Drăghia – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, Nastos, Finica – Jorza, R. Costin, R. Ilie (Ghineț, min. 85) – Sefer (A. Fica, min 85), Ad. Bălan (Țîră 36′ (Drăghiceanu, min. 77)), Hlistei
Rezerve: Ciuculescu – Leasă, Catrici, Mocioacă, Fica, D. Benzar, Ghineț, Drăghiceanu
Antrenor: Mihai Iosif

„U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel, Luchin, Gab. Tamaș (cpt.), Taub – Negrean, I. Filip (Novac, min. 85), Neciu (Barbu, min. 68) – M. Moraru (Mâneran, min. 68), Gavra (Goga, min. 67), Sergio Ribeiro (Golan, min. 78)
Rezerve: Vâtcă – Andr. Mureșan, Telcean, Mâneran, Golan, Goga, Bg. Barbu, Dican, Novac
Antrenor: Costel Enache

Cartonașe galbene: Voicu (87), Ghineț (90+4), Nastos (90+5) // Filip (17), Goga (76)

Written by 

8 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, timp în care am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, evenimente și culminând cu sportul, care a fost și va rămâne marea mea pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *