Greu cu adversarii serioși. „U” Cluj bătută clar de SCM Zalău în debutul celui de-al doilea turneu al Diviziei A1

Cu cinci puncte acumulate în clasament, al doilea turneu din Divizia A1 la volei masculin a început slab pentru clujeni, cu un eșec clar în fața lui SCM Zalău, 3-0 (25-19, 25-11, 25-21). Urmează un alt meci complicat, cu SCM U Craiova.

Setul inaugural a părut să aibă din start o favorită certă, zălăuanii debutând cu 5-1. Timpul de odihnă solicitat de Romeo Lotei a echilibrat într-o oarecare măsură jocul, clujenii revenind la 7-5.

Deși a forțat pentru desprindere din nou, 9-5, Zalăul nu s-a putut considera învingătoare după prima parte a setului, universitarii egalând la 15.

Au urmat momentele rusului Egor Popov, care i-a ajutat pe sălăjeni să se ducă în avantaj iar, 20-16, setul terminându-se cu 25-19 în favoarea Zalăului.

Continuare dezastruoasă

Scenariul din primul set s-a repetat, de data aceasta într-o formă mai dură. SCM-ul a pornit cu 5-0, iar după time-out studenții au bifat un parțial de 4-4, pentru a menține diferența de cinci puncte (9-5). Elevii lui Sorin Pop au călcat accelarația, ducându-se la 14-4.

Atacul clujean nu a funcționat deloc, iar adversarii s-au desprins la 16-5, cu blocaje solide și chiar doi ași reușiți de Cuciureanu și Kostic.

Scorul a tot crescut din acest moment, iar Zalăul a făcut rapid 2-0 la general, impunându-se în acest set cu un categoric 25-11.

Fără pretenții în mare parte din ultimul set

Ceva mai bine s-a început setul al treilea, unde Clujul a ținut aproape, 4-3. Două greșeli pentru atac din partea lui Negrean au făcut 6-3, iar Leo Dall Bosco și-a dus formația la 7-3. Marius Ciortea cu două puncte, plus atacuri ratate de zălăuani au readus-o pe Universitatea în duel, 9-8.

Revenirea nu a fost decât parțială, iar „studenții” au alergat iar după adversar, care s-a desprins la 15-10. Trupa de sub Meseș s-a menținut în avantaj, câștigând setul cu 25-21 și meciul cu 3-0.

Vlad Negrean și-a trecut în cont cele mai multe puncte din tabăra lui „U”, 14, fiind urmat de Marius Ciortea (10) și Nicolas Grigorie (4). Andrei Mihalescu a fost principalul realizator al partidei, cu 19 puncte, urmat de colegii săi Egor Popov (17) și Nicolas Dos Santos (8).

Clujenii vor disputa luni, 23 noiembrie, de la ora 17 meciul cu gazda turneului, SCM U Craiova.

Unirea Dej, neînvinsă în turneul de acasă

Foto: dej24.ro

Cealaltă reprezentantă a județului Cluj, Unirea Dej a putut debuta oficial în noua stagiune cu ocazia celui de-al doilea turneu, după ce la primul nu s-a prezentat din cauza problemelor medicale. Uniriștii au întâlnit formațiile Știința Explorări Baia Mare și Dinamo București, reușind să le învingă pe ambele.

Dacă cu maramureșenii succesul era de așteptat, prin experiența lotului, scor 3-1 (26-24, 25-18, 17-25, 25-17), cu Dinamo lucrurile au stat altfel. Deși bucureștenii au venit cu doar 6 jucători, nu și-au vândut ieftin pielea, formația de pe Someș împingând meciul în set decisiv. Dejul s-a impus cu 3-2 (22-25, 25-21, 23-25, 25-20, 15-13) în cele din urmă.

Foto: arhivă u-cluj.ro / Brădeanu Photography

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *