Enache, despre experiența sa cu COVID-19: „Am avut 11 zile de chin. Îi avertizez pe cei care nu cred că nu e de joacă”

Antrenorul Universității Cluj, Costel Enache, a explicat, astăzi, într-o conferință de presă la Cluj Arena, despre experiența sa cu virusul COVID-19 și i-a îndemnat pe cei care încă nu cred în efectele acetuia, să ia în serios acest virus foarte periculos.

Enache a declarat că a avut 11 zile de chin, a fost internat în spital o zi și a fost unul dintre cei care nu prea credea în acest virus la început, dar experiența pe care a trăit-o l-a făcut să își schimbe părerea.

„Am avut 11 zile de chin, cu dureri groaznice, transpirație, febră, bine, mirosul și gustul nu le mai pune. Eu chiar m-am chinuit, cred că am suferit cel mai mult dintre toți. Nici acum nu sunt în cea mai bună stare fizică, ceva rămășițe mai rămân, dar e o chestie doar de a prezenta o situație, nici eu nu am fost foarte convins de acest virus când apăruse prin februarie-martie. Nu am avut pe nimeni atunci în jurul meu afectați sau cu cunoștințe directe despre virus, dar uitați că acum am trecut și eu prin infectare.

Aș vrea să îi avertizez pe cei care încă nu cred că nu e de joacă. Am fost o zi internat în spital pentru o serie de analize complexe și cu un tratament pentru că nu am putut să mănânc și am avut de niște perfuzii. Am avut febră, dureri mari de mușchi, abia mă târam la baie, așa rău m-am simțit. Am fost foarte afectat.

Am încercat să mențin legătura cu jucătorii, de a menține spiritul și grupului, apoi au fost lucruri colaterale.

E o perioadă grea, dar cel mai dificil e faptul că oricât te-ai documenta nu există o experiență anterioară pentru ceea ce se întâmplă. Nu poți să îți programezi antrenamentele, nici meciurile, de la o zi la alta ba se amână un meci, ba îți apare o etapă intermediară. E foarte greu să știi ce se întâmplă psihologic cu jucătorii după o pauză. Toți trecem prin asta, nu suntem singurii afectați, dar din păcate noi profesional suntem un pic expuși, noi antrenorii, pentru că la un moment dat suntem forțați să facem lucrurile pe repede înainte, iar reacțiile sunt destul de costisitoare”, a declarat Enache.

„Suferă și jucătorii, iar mulți dintre ei îmi spun că obosesc mult mai repede în perioada asta, parcă nu mai au aceeași vlagă și același nerv, e normal din cauza acestei boli. Nu avem ce să facem, ci să îi încurajăm și să găsim soluții”, a mai precizat Enache.

Universitatea va evolua joi, 26 noiembrie, la Miercurea Ciuc, de la ora 16:30, în etapa a 14-a a Ligii a 2-a iar duminică în Cupă, la Huși.

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *