„U” Cluj a împlinit 101 ani

Trecuse războiul, iar odată cu acesta se abătuse și norul suferinței și al ororilor ce se năpustise asupra țării noastre. La 1 decembrie 1918 România a devenit „dodoloață”, s-a produs desăvârșirea statului național român prin unirea tuturor provinciilor locuite de români, aflate sub o stăpânire străină.

Un an mai târziu, la granița dintre toamnă și iarnă, într-un oraș cuprins de entuziasmul și optimismul spritelor tinere, s-a născut un nou Ideal. Din lupta perseverentă și dârză a părinților Simbolului, la Cluj, exact acum 101 ani s-a scris prima filă din povestea Universității.

Pe 23 noiembrie 1919, presa clujeană venea cu următorul îndemn: „cu căldură patriotică la fieștecare tânar universitar român să-și țină de o sfânta datornița de a se înscrie în listele sportive care se află la Secretariatul Universitatii”.

Anii au trecut, iar echipa „studenților” a crescut și a înrădăcinat în inima orașului o idee, o cultură și un spirit care a rezistat peste războaie și epoci întunecate. Acest spirit este mai viu ca oricând datorită miilor de suflete care îndrăgesc și susțin Universitatea Cluj.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *