Egal în Gruia. A fi sau a nu fi în meciul de la Berna

CFR Cluj a obținut o remiză albă, în partida de acasă cu CSKA Sofia, iar lipsa lui Petrescu pe banca feroviarilor s-a simțit acut, CFR-ul fiind dominată de bulgari în cea de-a doua repriză.

Prima șansă a meciului a aparținut CFR-ului la o fază fixă bătută bine de Chipciu, Pereira a reușit să se înalțe bine trimițând mingea în plasa laterală(min 2). Replica bulgarilor a venit rapid prin Antov, tot în urma unui corner, fundașul bulgar reușește o reluare acrobatică, dar Camora salvează de pe linia porții(min 5 ). Câteva minute mai târziu, Debeljuh este aproape să profite din plin de o eroare făcută la mijlocul careului de militari, croatul recuperează mingea și pleacă glonț către poarta lui Bussato, însă goalkeeper-ul brazilian are o intervenție de zile mari și menține tabela intactă(min 12).

Prima parte a fost una destul de animată cu faze importante la ambele porți.

Al doilea mitan, debutează cu o șansă bună pentru bulgari. Youga îl pune la încercare pe Bălgrădean cu un șut de la mare distanță, dar portarul român respinge bine balonul (min 49). Militarii controlează autoritar partea secundă și până la final mai ratează cea mai importantă șansă prin Ali Sowe. Vârful gambian șutează periculos din lateral, însă balonul este deviat perfect de Burcă, astfel că mingea se scurge la mai puțin de un metru de stâlpul din dreapta porții( min 69).

Minutul 85 aduce o eliminare în tabăra clujenilor după ce Chipciu vede al doilea galben în urma unei simulări dintr-un duel cu Evtimov.

Repriza a doua a aparținut bulgarilor, iar CFR Cluj condusă de pe bancă de Marius Bilașco și Valeriu Bordeanu s-a mulțumit mai mult cu un joc pe contraatac.

Egalul cu echipa din capitala Bulgariei determină o ecuație simplă a calificării,. Feroviarii sunt condamnați la victorie pentru a obține calificarea în primăvara europeană altfel sunt eliminați. Meciul cu Young Boys Berna, învinsă de Roma cu 3-1, va fi joi, 10 decembrie în deplasare de la ora 20:00.

Echipe de start:

CFR Cluj (4-3-3): Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic, Păun(Carnat min 75) – Rondon, Debeljuh(Vojtus min 86), Pereira(Deac min 61)
Rezerve: Sandomierski, Deac, Ciobotariu, Latovlevici, Haiduc, Vojtus, Itu, Joca, Carnat
Antrenor: Valeriu Bordeanu

CSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare( Tiago Rodrigues min 78) – Sowe, Yomov(Henrique min 77 )
Rezerve: Iliev, Evtimov, Henrique, Beltrame, Keita, Penaranda, Mazikou, Turitsov, Tiago Rodrigues, Ahmedov, Galabov
Antrenor: Bruno Akrapovic

Cartonașe galbene: Susic, Chipciu/ Geferson, Vion

Cartonașe Roșii: Chipciu

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *