Young Boys – CFR Cluj. Drumul feroviarilor spre primăvara europeană trece prin Elveția

CFR Cluj întâlnește joi, 10 decembrie, de la ora 19:55, formația elvețiană Young Boys, în ultima etapă a grupelor Europa League, iar feroviarii clujeni au o singură variantă care să le asigure biletele spre primăvara europeană – victoria.

„E un joc cu o importanță destul de mare, un joc decisiv, e un joc pentru a merge mai departe într-o primăvară europeană, ceea ce este important nu doar pentru CFR Cluj, ci și pentru fotbalul românesc. Suntem extrem de conștienți că va fi un joc foarte dificil, e adevărat că din punctul meu de vedere deși nu îmi place să recunosc cataloghez echipa gazdă ca și favorită. E o serie de elemente care mă fac să gândesc așa.

În primul rând luăm rezultatul din tur, am analizat foarte bine și jocul de atunci, Young Boys a făcut un joc destul de bun, echipa gazdă are două șanse din trei, pe noi victoria ne duce mai departe și nu în ultimul rând este suprafața de joc, cu care echipa gazdă este mult mai familiară.

Ne uităm și pe clasamentul competiției interne din Elveția, iar Young Boys domină campionatul fără înfrângere. Este o echipă pe care am studiat-o foarte bine, am înțeles-o, are o medie de vârstă foarte bună pentru performanță, cu jucători valoroși și care are o experiență europeană destul de accentuată”, a declarat antrenorul Edward Iordănescu în conferința de presă premergătoare partidei cu Young Boys.

Un meci cu o încărcătură emoțională foarte mare

„Este o încărcătură emoțională foarte mare, este normal, încercăm gestionăm presiunea și să o folosim în mod constructiv, dar am în componență jucători nu doar valoroși, ci cu mult caracter, personalitate și experiență internațională bogată. Va fi foarte important să gestionăm ritmul jocul, momentele cheie din joc, e important să încercăm să absolvim presiunea și să încercăm să o transformăm în lucruri pozitive, să avem momentele noastre bune de joc, să punem presiune, să fim agresivi și să încercăm să fim creativi și să generăm din această construcție pe care o dorim mâine ocazii de poartă și automat și goluri”, a mai precizat Edy Iordănescu.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *