Unirea Dej câștigă disputa cu „U” Cluj din Divizia A1

Derby-ul județean din campionatul național de volei masculin a fost tranșat în minimum de seturi de către Unirea Dej, 3-0 (25-19, 25-22, 25-21) cu Universitatea Cluj. Ambele formații au de jucat în continuarea turneului cu Steaua București.

Dejenii n-au întrebuințat probleme în setul de debut, unde cu o serie bună de la 5-4 s-au desprins la 10-4. Din acel moment menținerea avantajului a fost obiectivul primordial, ceea ce s-a și întâmplat, Unirea luând setul cu 25-19.

Total schimbată a fost atitudinea Clujului în actul secund, unde Vlad Negrean și compania au condus cu 7-8. Dejul s-a desprins la 13-10 cu o altă serie pozitivă, după care și-au menținut cele două-trei puncte peste „U” până la 20-16, diferența maximă. S-a terminat 25-22 pentru gazde, care au profitat de două atacuri irosite pe final de set din partea „studenților”.

Setul al treilea a debutat perfect pentru Dej, cu 4-1, 7-2 și 8-3, după care „U” a venit la 8-6. O nouă perioadă foarte bună a dus scorul la 13-8, de unde elevii lui Lotei au putut egala la 14. Partea a doua a setului le-a aparținut însă celor de la Unirea Dej, care au luat setul cu 25-21 și s-au impus cu 3-0 pentru a urca momentan pe 4 în clasament.

Octavian Ana a pus 16 puncte pe tabelă pentru Dej, fiind urmat de Vlad Curuia-Pop (12) și Florian Bartha (11). Vlad Negrean a fost remarcatul partidei, cu 21 de puncte, secondat din tabăra „studenților” de Marius Ciortea (10), Ciprian Vițelaru (9) sau Claudiu Iov (5 puncte, 5 blocaje).

Gazdele turneului au în față un duel dificil cu Steaua București, sâmbătă de la ora 18, iar Clujul va juca cu militarii dumincă de la ora 16. Ambele partide pot fi urmărite AICI.

Foto: Facebook CS Unirea Dej

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *