„U” NTT DATA câștigă două puncte muncite în Divizia A1

Formația de volei feminin a Clujului a bifat un succes important la finalul turneului de la Lugoj, contra unui rivale în clasament, CSU Medicina CNUE Tg. Mureș. „U” NTT s-a impus la capătul unui meci lung cu 3-2 (25-23, 27-29, 14-25, 25-16, 15-12).

Primele două seturi au fost echilibrate, în pofida unor distanțări serioase pe tabelă din partea ambelor echipe. Finalul în primul act a fost mai bun pentru clujence, 25-23, în vreme ce al doilea set s-a dus în prelungiri, cu Mureșul mai atentă la micile detalii, 27-29.

Lungimea setului a avut efecte negative asupra fetelor Luminiței Trombițaș, care au debutat dezastruos în al treilea act, 0-7, nemaifiind vreo cale de întoarcere și Medicina Tg. Mureș a preluat conducerea la general după 14-25.

Spre deosebire de al treilea set, al patrulea a fost la discreția totală a Clujului, care de la 3-4 încolo nu a cedat deloc avantajul de pe tabelă și „studentele” s-au impus cu 25-16, trimițând partida în decisiv.

Echilibrul din debutul jocului a revenit, dar doar până la 9-8, de unde alb-negrele au prins o serie decisivă și s-au desprins la 12-8, în cele din urmă adjudecându-și decisivul cu 15-12. Pe lângă succesul muncit, formația universitară s-a putut bucura și de debutul oficial al mezinei lotului, Iulia Duma, adusă în această vară la echipă.

Simina Străchinescu a revenit într-o formă de invidiat cu 18 puncte, urmată de Adina Stanciu (17) și Gabriela Dancu (12). Cea mai eficientă jucătoare de pe teren a venit însă din tabăra mureșeană, prin Sara Pavlovic cu 28 de puncte, secondată de Danijela Dzakovic (27) și Jelena Cvijovic (9).

„U” NTT scapă de ultima poziție prin acest succes în cinci seturi, fiind la egalitate cu adversara directă, atât Mureșul cât și Clujul staționând cu 6 puncte pe ultimele două locuri ale Diviziei A1 la volei feminin.

Foto: Facebook CSM Lugoj – volei

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *