Profesoara din Cluj care l-a cunoscut pe Diego Maradona: „Eu, personal, nu am crezut că există mitul Diego, până nu l-am trăit aievea”

Olivia Petrescu, conferențiar în Departamentul de Limbi Moderne Aplicate a Facultății de Litere din UBB, este unul dintre puținii români care l-au cunoscut personal pe Diego Armando Maradona. Cadrul Universitar clujean spune că l-a întâlnit pe cel cunoscut ca el PIBE de Oro în două rânduri, prima dată la Buenos Aires în decembrie 1996 și a doua oară la Madrid în noiembrie 2009 , într-un amical amical dintre Spania și Argentina. Pe atunci legendarul Diego era selecționerul „pumelor” .

Eu, personal, nu am crezut că există mitul Diego, până nu l-am trăit aievea. Maradona a existat universal şi dacă el a murit, înseamnă că şi noi suntem pieritori” a precizat Olivia Petrescu pentru ziarul Făclia.

Olivia Petrescu a mai mărturisit faptul că prima interacțiune cu Maradona a fost una specială, legenda argentiniană dăruindu-i un autograf cu o dedicație specială. De asemenea conferențiarul clujean și-a amintit și de a doua întâlnire cu regretatul Diego Maradona.

Intersecţia străzilor Segurola cu Habana…, loc unde am experimentat un evantai de momente infinite de aşteptări frenetice, apoi emoţii scurte de la cald la rece, iar în cele din urmă, dezamăgiri, confuze atunci, împachetate într-un autograf pe un poster lucios şi tricou alb-celest cu numărul 10, cu dedicaţia „Para Olivia, con un beso”…

Mă aflam în Argentina, ţara preferată mai mult pentru literatura sa, decât pentru fotbal sau istorie…Şi totuşi, acum vreau să scriu doar despre ultimele două, combinaţie pasională pe care numai emisfera australă este capabilă să le redea sublim la creuzet. A doua şi ultima oară când l-am întâlnit pe Diego a fost la Madrid, în data de 12 noiembrie 2009, după un amical Spania-Argentina când antrena naţionala Argentinei, într-o conjunctură oficială, aparent stabilă, dar totuşi vulnerabilă, în preajma fiicei sale Giannina şi a lui Sergio Agüero, pe atunci ginere şi fotbalist la Atletico Madrid”, a mai povestit Olivia Petrescu.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *