Campionul mondial la tenis de masă cântă în corul bisericii!

Între două concursuri, Darius Movileanu, cel mai bun din lume la cadeți,  a cântat colinde de Anul Nou, împreună cu mama și cei doi frați, la biserica unde tatăl său este preot.

La 14 ani, Darius Movileanu este considerat speranța tenisului de masă românesc, primul și singurul european care a câștigat titlul mondial la cadeți. Chiar dacă anul 2020 a fost unul atipic pentru toți sportivii, pentru Darius finalul a fost de excepție. Sportivul a încheiat anul cu 7 medalii câștigate la Cupa României, dintre care 5 de aur, una de argint și una de bronz.

Pe lângă pasiunea pentru tenisul de masă și cea pentru fotbal pe care îl joacă pe consolă și live, puștiul are și talent la cântat. Băiatul provine dintr-o familie, unde vocea este la loc de cinste. Tatăl este preot, iar mama și cei doi frați mai mari sunt absolvenți de Teologie.

În ultima duminică din acest an, Darius a mers  acasă, la Târgoviște, și a cântat în corul bisericii alături de mama și cei doi frați.

„Eu cânt în acest cor de când eram foarte mic, mi-a plăcut mereu să vin la biserică și să cânt. Când mai am timp, vin în weekend și duminică merg la biserică”, a declarat Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masă. 

Pentru părinți, emoția a fost cu atât mai mare deoarece, activitățile pe care le au cei trei copii nu le permit să facă asta des.

„E foarte emoționant să fim toți la biserică. De mult timp nu am mai cântat împreună, iar astăzi chiar a fost o zi specială„, a mai precizat Movileanu.

Cel datorită căruia Darius face performanță în tenisul de masă, este tatăl său, care l-a dus la acest sport la vârsta de 7 ani.

„Tata e alături de mine tot timpul,  îmi spune când am timp să vin la biserică și mă sprijină foarte mult„, a mai sustinut tânărul sportiv.

2019, anul perfect pentru Darius

Anul trecut a fost momentul exploziei pentru jucătorul de 14 ani. A câștigat medalia de aur la Campionatul European și la Openul Poloniei, a obținut locul întâi la Top 10 Europa, dar și cea mai mare performanță din carieră, titlul mondial la cadeți.

Până la această vârstă, sportivul are un palmares impresionant: este multiplu campion național, multiplu câștigător al Cupei României, multiplu câștigător al Top 12 România. În prezent este elev în clasa a 8-a și se pregătește pentru admiterea la liceu.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *