O jucătoare din „Țara Cafelei” completează lotul divizionarei secunde ACS Volei Turda

Clubul de volei feminin ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a anunțat transferul unei noi jucătoare, în persoana braziliencei Laiza Kelly Figueiredo Ferreira. Laiza devine astfel prima stranieră din istoria voleiului turdean.

Potrivit unui comunicat de presă, brazialianca a avut oferte de pe Bătrânul Continent, dar a ales să vină la Turda pentru a-și continua colaborarea cu Cristina Pârv. Sportiva a făcut parte din proiectul pe care Cristina Pîrv l-a înființat în Brazilia pentru promovarea tinerelor talente, înainte de întoarcerea în România.

Transferul Laizei poate fi văzut ca un schimb de experiență extrem de util atât pentru sportivele turdence, cât și pentru sportiva din Brazilia care este dornică să își îmbunătățească experiența europeană. Laiza a jucat la cel mai înalt nivel în Brazilia, astfel că sunt convinsă că va fi un mare plus pentru echipa noastră. Școala braziliană de volei este total diferită față de tot ceea ce am experimentat și eu ca jucătoare – acolo mi-am schimbat radical modul de joc, devenind o jucătoare complexă în adevăratul sens al cuvântului. Noi ne dorim să ajungem în prima ligă și ne dorim să învățăm unii de ceilalți pentru a deveni pe zi ce trece mai buni. Laiza a ajuns în Turda la sfârșitul lunii decembrie și deja a participat la antrenamente. Va fi alături de noi în cadrul acestui sezon competițional, ceea ce ne bucură. Va juca pe postul de fals. Noi ne pregătim intens pentru următorul turneu și ne dorim să oferim comunității turdene cât mai multe victorii și voleiului tudean, un loc în prima ligă„, a declarat președintele ACS Volei Turda, Cristina Pîrv. 

Experiență acumulată în Ucraina sau Franța înaintea sosirii la Turda

Foto: CEV

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira a evoluat pentru reprezentativele de juniori ale Braziliei, fiind convocată și la seniori timp de un an. În ultima stagiune, noul transfer al formației din Turda a evoluat pentru clubul „SC Prometey” Kamienskie din Ucraina. Sportiva de 25 de ani s-a bucurat de o primire plăcută din partea colegelor sale de la Turda:

Laiza a fost primită cu brațele deschise la Turda, după cum declară chiar ea: „Atât fetele, cât și echipa de antrenori m-au întâmpinat foarte bine. M-au făcut să simt că am făcut mereu parte din echipă, ceea ce este incredibil! Mă simt ca acasă la Turda, pentru că oamenii din jur mă fac să simt acest lucru. Sunt foarte fericită că sunt aici! Îmi doresc mult să mă încadrez în echipă atât din punct de vedere tehnic, cât și tactic, pentru a putea ajuta echipa să crească și să ajungă acolo unde și-a propus: în prima ligă!”, a declarat Laiza. 

De ce a ales să joace în România? În acest caz, dorința de a lucra cot la cot cu Cristina Pîrv, a fost decisivă. „Pe lângă faptul că este o altă experiență internațională pentru mine, este o nouă oportunitate de a evolua ca sportiv, de a-mi arăta munca, iar faptul că voi putea lucra cu una dintre cele mai bune jucătoare și staruri internaționale de volei mă va ajuta foarte mult să cresc atât pe plan personal, cât și profesional. Îi mulțumesc Cristinei Pîrv pentru oportunitate și pentru că a crezut în munca și potențialul meu. Îmi doresc să creștem împreună! Go Turda!”, a spus Laiza. 

Laiza Kelly Figueiredo Ferreira este prima sportivă străină care evoluează în voleiul turdean, cel care a dat cea ai bună jucătoare română din toate timpurile. 

***

ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a fost înființată în urmă cu un an, din dorința Cristinei Pîrv de a se implica în voleiul turdean, acolo unde a început și povestea ei. Echipa este alcătuită din turdence și fete din împrejurimi și își dorește să promoveze cât mai mult sportivii locali. În luna martie a acestui an, voleibalistele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova.

Din staff-ul echipei ACS Volei Turda fac parte: Cristina Pîrv – fondatorul și președintele clubului sportiv, Bogdan Tănase, antrenorul echipei, Vlad Toma, preparatorul fizic al formației turdene și Alexandru Lazăr, antrenor și președinte de onoare al clubului, fiind totodată cel care a descoperit-o pe Cristina Pîrv.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *