Primul succes din 2021. Baschetbalistele ajung la cinci victorii stagionale

Universitatea Cluj și-a câștigat unicul joc de la turneul LNBF din Constanța, sâmbătă, împotriva celor de la CSM Alexandria. Clujencele se mențin în top 6 prin acest succes.

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Campbell – Timbilla

CSM Alexandria: Burcica – Mazilu – Horlea – Cucu – Bota

Singurul meci pentru clujence la turneul de la Constanța a pornit cu un deficit de cinci puncte, 0-5, dar „studentele” au replicat rapid cu un „run” de 7-0 pentru a întoarce situația pe tabelă. Campbell și Timbilla au contribuit la distanțarea lui U, iar Bianca Stoica a dus prima dată diferența la +10, scor 20-9. Rashida Timbilla a pus încă patru puncte până la finalul primului sfert, 24-9.

Formația din Teleorman a încercat să reducă scorul, dar cel mai aproape au venit doar la 31-22. Înainte de pauza mare s-a refăcut diferența de 10 puncte, scor 37-27 în favoarea Clujului.

Fetele lui Ioannis Koukos au pornit tare la reluare, mărindu-și avantajul la 50-29, iar mai apoi la 61-32, printr-un lay-up din partea lui Campbell. Ultima sirenă a sfertului al treilea a consimțit 64-35 de partea ardelencelor.

În ultimul sfert Universitatea a încercat din nou să atingă pragul celor 30 de puncte între, dar s-a blocat la 71-42, de unde Alexandria a prins un „run” de 9-1 înaintea finalului. S-a terminat 72-51 pentru „alb-negre”, care ajung la cinci victorii stagionale și se mențin pe 6 în clasament.

Double-double pentru cele mai bune jucătoare de la „U”

Korine Campbell a încheiat cu 26 de puncte, 11 recuperări și 4 intercepții, fiind cea mai bună jucătoare de pe teren. Straniera Clujului a fost urmată de Rashida Timbilla (20 de puncte, 13 recuperări, 7 pase decisive) și Noemi Boloni (9 puncte, 100% din afara arcului de cerc). Paloma Cucu (15 puncte, 7 recuperări), Mihaela Burcica (14 puncte, 6 recuperări) și Mihaela Mazilu (9 puncte, 4 recuperări) au fost principalele marcatoare pentru Alexandria.

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *