Revine Liga Florilor! „U” Cluj debutează în forță, cu un derby istoric împotriva Rapidului

În perioada 12-13 ianuarie se va desfășura la Brașov etapa a 7-a din Liga Florilor la handbal feminin. „Studentele” merg sub Tâmpa fără meci câștigat pe teren în acest campionat.

Primul adversar din 2021 va fi o veche rivală, Rapid București, întărită puternic în vara anului trecut prin transferurile unor jucătoare precum Eliza Buceschi, Claudia Constantinescu sau Julie Foggea, dar și aducerea pe banca tehnică a selecționerului Spaniei, Carlos Viver, în luna noiembrie.

Giuleștencele sunt de asemenea fără victorie în campionat, înregistrând doar trei remize, cu CSM Slatina (19-19), Minaur Baia Mare (26-26) și Măgura Cisnădie (19-19). Prin cele trei puncte obținute, Rapidul se clasează pe poziția a 12-a în clasament, loc de baraj.

Universitatea vine după un sfârșit de 2020 în care s-a despărțit de antrenorul Alex Curescu, echipa fiind condusă în acest moment de Sebastian Micola. În pauza competițională clujencele au disputat două jocuri de pregătire, ambele pierdute, 29-32 cu Măgura Cisnădie la Cluj-Napoca, și 27-28 cu HC Zalău, pe terenul sălăjencelor.

Ultima întâlnire directă a fost cu scurt timp înaintea înghețării stagiunii precedente, în martie, Rapidul câștigând cu 40-32 în Cupa României, chiar în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Pe lângă acest eșec, Clujul a cedat de două ori în precedentele cinci partide cu rapidistele, înregistrând în schimb trei victorii.

Partida dintre Universitatea Cluj și Rapid București se va juca în Sala Sporturilor „D. P. Colibași” din Brașov, pe 12 ianuarie de la ora 16, jocul putând fi urmărit pe platforma tv.frh.ro, după plata sumei de 5 lei.

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Written by 

2 thoughts on “Revine Liga Florilor! „U” Cluj debutează în forță, cu un derby istoric împotriva Rapidului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *