„U” Cluj mai ia un jucător de la Poli Iași. Chacana al doilea transfer din această iarnă

Universitatea Cluj a transferat al doilea jucător în această pauză de iarnă, pe Lucas Chacana de la Politehnica Iași.

Chacana este al doilea jucător care vine de la clubul moldav, după transferul de acum câteva zile a mijlocașului defensiv Donaldo Atska.

De când a venit la Iași, argentinianul care poate evolua pe postul de extremă, a prins 24 de meciuri și a reușit un gol și o pasă de gol. La Universitatea Cluj mai pot evolua pe postul său Ștefănescu, Alex Pop, Idan Golan, Denis Mâneran, „Nicky” Pârvulescu și Cosmin Meșter.

Parcursul jucătorului până să vină în România

„Lucas Chacana a fost crescut de academia clubului San Martín Tucumán și a debutat ca fotbalist profesionist la începutul sezonului 2013/2014. A evoluat patru ani pentru echipa din San Miguel de Tucumán, perioadă în care a bifat 83 de meciuri și a înscris 13 goluri la nivelul ligii a III-a din Argentina.

Datorită evoluțiilor entuziasmante, a fost transferat de Huracán, echipă de prima ligă, unde a fost coleg cu Ignacio Pussetto, fotbalist ce a trecut pe la Watford, iar în prezent joacă pentru Udinese. Pentru „Quemeros” a debutat chiar în Copa Libertadores, cea mai mare competiție internațională destinată cluburilor din America de Sud. A jucat 30 de minute în victoria cu venezuelenii de la FC Caracas, succes ce i-a adus pe cei de la Huracán în faza grupelor.

Într-un sezon și jumătate a avut 15 apariții în Primera División, reușind un gol și un assist. A reușit să bifeze șase partide de Copa Libertadores și să ofere o pasă decisivă la una dintre reușitele echipei sale, în victoria 4-2 cu Club Sporting Cristal.

Alături de Huracán a ajuns până în faza optimilor de finală, unde echipa sa a fost învinsă de columbienii de la Atlético Nacional. A mai strâns două prezențe în Copa Sudamericana, a doua cea mai prestigioasă competiție destinată cluburilor din America de Sud.

La începutul sezonului 2017/2018, Lucas a trecut la Tigre, unde a jucat în trei meciuri. După o scurtă perioadă petrecută la Atlético de Rafaela, Chacana a semnat cu Los Andes, în a doua divizie argentiniană. Aici a jucat în 21 de meciuri și înscris un gol”, se arată pe site-ul celor de la Universitatea Cluj.

„Sunt foarte fericit pentru că am ajuns la acest club foarte mare, unul dintre cele mai vechi din România. Vin aici să ofer tot ce am mai bun și să ajut echipa să își atingă obiectivele, a declarat Lucas Chacana pentru aceeași sursă.

Foto: Universitatea Cluj

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *