An diferit, același rezultat de uitat. Handbalistele pierd categoric cu Rapid București

Universitatea Cluj a început anul 2021 cu o înfrângere clară, 23-30, în fața Rapidului. În meciul de la Brașov, clujencele au pus probleme doar în primele 20 de minute.

În pofida unui început ratat de joc, 1-4, Universitatea a revenit rapid la un singur gol, prin reușitele lui Vizuete și Chintoan (3-4). Rapidul s-a desprins la trei lungimi din nou în minutul 8, scor 4-7, la capătul unei acțiuni finalizate cu gol de Claudia Constantinescu.

Rebeca Necula și Diana Lazăr au contribuit pentru o scurtă perioadă la reducerea diferenței din nou la un singur gol, 9-10, Roza Chintoan ratând șansa egalării la capătul unui contraatac.

Gabriela Dobre, remarcata părții secunde a reprizei întâi

Rapidul a solicitat un timp de odihnă în urma acestei ratări, și în poartă a trecut experimentata Gabriela Dobre, ceea ce s-a dovedit o mutare inspirată pentru ultimele 13 minute ale primei reprize.

De la schimbarea portarului, „U” a punctat doar de două ori, prin Raluca Nicolae și Judith Vizuete, încasând în schimb 10 goluri! Nivelul defenisvei a început să scadă tot mai mult, „studentele” lasându-și adversarele să înscrie ușor din orice poziție.

Pauza a adus un avantaj clar pentru giuleștence, 11-20, cu un atac mult mai bine legat, în special jocul cu pivotul fiind cel care a funcționat aproape perfect (4 goluri pentru Kassoma).

Fără idei pe atac și cu aruncări hazardate

Clujul a continuat seria ratărilor, nereușind să treacă de „zidul” Dobre, indiferent de poziția aruncărilor. Buceschi „a spart gheața”, marcând primul gol de la reluare (min. 36), 11-21, de la 7 metri, crescând diferența pentru prima dată la 10 goluri.

Vizuete a înscris, tot din penalitate, un nou gol pentru Universitatea, primul după 17 minute! Reușita ibericei a fost de ajuns doar să mențină diferența de +10 în favoarea Rapidului, 12-22. Nivelul jocului după reluare a scăzut considerabil, fiind greșeli elementare de ambele tabere, pe lângă aruncările ratate.

Nivel slab după reluare, dar Rapid își menține avantajul consistent

Florina Chintoan a finalizat cu gol un contraatac, 14-22, fiind pentru prima dată în meci când Universitatea a înscris de trei ori consecutiv. Seria a fost oprită apoi de o reușită semnată de Marina Ilie (14-23), primul gol rapidist după 5 minute.

Până la ultima sirenă rapidistele și-au păstrat avantajul format la pauză, cu o mici excepți, la 18-25 și la final, în rest existând de fiecare dată cel puțin 8 goluri între cele două combatante. Universitatea Cluj a pierdut în cele din urmă cu 23-30, rămânând „lanterna roșie” din Liga Florilor, cu înfrângeri pe linie în primele șapte etape.

CS Rapid București – CSU Cluj-Napoca 30-23 (20-11) / Au arbitrat Marina Agliceriu (Prahova) și Mirabela Turdean (Mureș), observator FRH a fost Ilie Vizitiu (Hunedoara)

Rapid: Foggea, Dobre – portari; Buceschi 7 goluri, Kassoma 5, Chiricuță 3, Popa 3, Lazăr 3, Constantinescu 3, Boljevic 2, Ilie 2, Badea 2. Antrenor: Carlos Viver

„U”: Țăgean, Ion – portari; Vizuete 6 goluri (4 de la 7m), Lazăr 5, Chintoan 5, Necula 3, Nicolae 3, Șelever 1. Antrenor: Sebastian Micola

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *