CFR Cluj – Academica Clinceni (joi, ora 20): „Jucăm împotriva revelației sezonului”

CFR Cluj va lua startul în 2021 împotriva surprizei din acest sezon al Ligii 1. Antrenorul Edi Iordănescu a scos în evidență acest detaliu și a lăudat formația din Clinceni.

Pentru început, Iordănescu a vorbit despre reluarea campionatului în luna ianuarie, situație nemaiîntâlnită pentru echipele din Liga 1:

„E o situație fără precedent. Niciodată nu a mai fost pauza competițională în acest format. Vom încerca să producem un joc consistent, care să ne aducă cele trei puncte. Am urmărit și celelalte meciuri care s-au jucat deja și am văzut că echipele încă își caută ritmul, nu a fost consistență, claritate, în majoritatea jocurilor. E greu, iar terenurile sunt foarte greu practicabile. Ne trebuie, însă, punctele și trebuie să gasim mijloacele pentru a le obține.” 

„Trebuie să fim eficienți pentru a câștiga cele 3 puncte”

Pentru mine, Academica Clinceni nu este una dintre revelații, este revelația sezonului până în acest moment. A avut un parcurs fantastic, a avut spirit, atitudine… Este o echipă care a produs foarte multe rezultate bune, mult peste așteptări. În ultimele 8 meciuri nu au suferit înfrângeri și asta înseamnă ceva, nu multe echipe au reușit un astfel de parcurs. Am în cap și acea serie de 4 victorii consecutive, în fața unor echipe de calibru din campionat. În plus, este echipa cu a treia cea mai bună apărare din competiție, dar noi avem un obiectiv clar și trebuie să găsim ritmul necesar, să luăm deciziile corecte în joc și să fim eficienți ca să câștigăm cele 3 puncte extrem de importante pentru a continua lupta pentru titlu” 

Iordănescu a comentat și situația ivită la FCSB, care a putut părăsi țara pentru a merge într-un cantonament în Turcia:

„Cred că regulile sunt făcute pentru toți la fel și toți trebuie să ne supunem. Cei care vor analiza vor vedea dacă colegii noștri de competiție au greșit sau nu, dar vă spun că și mie mi-ar fi plăcut să putem merge în străinătate și să putem să ne organizăm un cantonament în care să nu ne confruntăm cu toate aceste probleme de climă, de vreme rece. Aștept să văd în ce măsură se vor rezolva lucrurile. Când am întrebat, conducerea mi-a spus că nu am primit aviz pentru a merge în străinătate, ne-ar fi fost permis doar în cazul unor competiții oficiale… Acum încerc să mă concentrez doar pe munca noastră, pe misiunea noastră.”

„Mi-aș mai dori încă jucători noi”

Tehnicianul nu a ascuns că și-ar mai dori transferuri, în special pe plan ofensiv:

„Mi-aș dori unul – doi jucători, probabil un jucător de profil ofensiv ar fi ceea ce ne-ar trebui cel mai tare. Un mijlocaș de creație care să ne ajute, să dea un impuls suplimentar la ceea ce înseamnă forța noastră de joc. Atât ne-ar trebui și suntem în căutări. Sper să se rezolve cât mai repede.” 

„În ceea ce înseamnă plecările, vom vedea în zilele următoare. Nu aș vrea, însă, să mă găsesc în situația de a avea 3-4-5 jucători indisponibili din cauza pandemiei și să rămân doar cu 3 soluții. Nu aș vrea nici să am jucători care să stea doar în tribună sau să fie doar la număr, în lot, dar trebuie să fim pragmatici și să putem să fim acoperiți în orice moment”, a adăugat Edi Iordănescu la conferința de presă.

Meciul din etapa a 16-a a Ligii 1 dintre CFR Cluj și Academica Clinceni are loc joi, 14 ianuarie, începând cu ora 20, în Gruia.

Foto: YouTube CFR 1907 Official

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *