Cu gândul la primul loc în ligă! U-BT „atacă” pe teren propriu în Turneul 5 din LNBM

U-Banca Transilvania va organiza un nou turneu din Liga Națională de Baschet Masculin, în perioada 14-15 ianuarie. De data aceasta sub Feleac vor sosi echipele CSA Steaua București, SCM U Craiova și Dinamo București.

Debutul va avea loc joi, de la 16.30, cu disputa dintre Craiova și Steaua, joc urmat la 19.30 de meciul gazdelor de la U-BT cu Dinamo. Studenții și dinamoviștii și-au dat întâlnire deja în acest start de sezon intern, în Cupa României, unde Universitatea s-a impus fără drept de apel, eliminând-o pe Dinamo din cursa spre Final 8.

În campionat, bucureștenii au acumulat deja două eșecuri, cu BCMU FC Argeș Pitești (82-83) și CSO Voluntari (66-77), spre deosebire de clujeni, care sunt singura echipă neînvinsă în LNBM. Dinamo a obținut un succes crucial în ultima etapă, 79-78 cu Craiova, după ce oltenii erau în avantaj înaintea ultimului minut de joc, cu șapte puncte.

Timothy Terell Price este liderul formației din capitală la patru capitole, printre care media cea mai mare de puncte (16.9), de assist-uri (4.3), procentajul la aruncările de 3 puncte (54.1%) și la intercepții (3 pe meci în medie). Gerald Armwood este principalul om la recuperări pentru Dinamo, cu 8.3 în medie, având și indicele eficienței cel mai ridicat (20.3).

Se așteaptă revanșa în fața Craiovei

Foto: arhivă sportulclujean.ro

Printre ultimele echipe care au reușit să câștige în BTarena în ultimul an calendaristic se numără SCM U Craiova, cea care în 11 ianuarie 2020 dădea lovitura la Cluj-Napoca, învingând atunci formația pregătită de Silvășan cu 88-94.

Oltenii reprezintă și de atunci „oaia neagră” a campionatului, fiind printre echipele ce pot bate pe oricine, dar și pierde cu oricine. Până în acest punct Craiova a strâns 4 victorii și 3 înfrângeri, acestea din urmă fiind în fața celor de la CSU Sibiu (81-84), CSO Voluntari (64-85) și Dinamo.

Dragoș Diculescu este principalul marcator al formației din Bănie, cu 14 puncte în medie. La recuperări se remarcă Monyea Pratt (7.2), de asemenea cu 16.8 indice la eficiență, în timp ce lider la pase decisive este Goran Filipovic (4.6).

Foto: Manases Sandor (u-bt.basketball)

Vineri jocurile se vor disputa tot de la orele 16.30 și 19.30, prima partidă fiind cea dintre Steaua și Dinamo, iar după „eternul derby”, U-BT și Craiova vor încheia turneul din BTarena. Toate partidele din acest turneu se vor transmite pe Digi Sport și Look Sport.

Nandor Kuti va absenta din lotul ardelenilor, confruntându-se încă cu o problemă medicală, dar se așteaptă în schimb debutul noului conducător de joc adus la echipă, Michael Dixon.

Foto: Manases Sandor (u-bt.basketball)

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *