CFR se impune în fața „revelației” Clinceni și începe noul an cu dreptul

CFR Cluj a început noul an cu dreptul și a câștigat cu scorul de 3-1 în fața „revelației” Academica Clinceni, într-o partidă disputată joi, 14 ianuarie, pe stadionul din Gruia, în cadrul etapei a 16-a a Ligii I.

Feroviarii au început în forță primul meci din 2021, au presat puternic în primele minute și au reușit să-și creeze șanse importante, însă fără vreo finalizare de efect. Trupa lui Ilie Poenaru surprinde și are o ocazie mare prin Dumitriu, care în urma unei centrări în careu reușește să ajungă înaintea lui Burcă la minge, însă șutul acestuia este respins de Bălgrădean (min 6). Replica vișiniilor vine câteva minute mai târziu prin Deac, dar șutul decarului este blocat de Vâlceanu (min 11).

Clujenii deschid scorul în mai puțin de un sfert de oră, prin Costache după un șut perfect la colțul lung, fără șanse pentru Vâlceanu , 1-0 (min14). Până la finalul partidei au existat multe situații de a marca pentru ambele echipe, dar cele două apărări au funcționat bine, nici cei de la CFR și nici cei de la Academica nu au mai găsit drumul spre poartă. Elevii lui Edi Iordănescu au încercat să forțeze dublarea avantajului prin fazele fixe, în timp ce oaspeții au așteptat greșeala adversarului pentru a restabili egalitatea, dar fără rezultat.

În prima repriză, ambele formații au arătat determinare, iar jocul a fost unul de o intensitate ridicată aproape pe tot parcursul reprizei. Experiența ardelenilor și-a spus cuvântul, iar băieții lui Edi Iordănescu au intrat cu avantaj minim la cabine.

Al doilea mitan debutează cu golul de 2-0 pentru feroviari. Deac dublează avantajul după o combinație simplă cu Păun și o finalizare de mare clasă cu șut din afara careului aproape de vinclul porții (min 52). Clujenii sunt la un pas de a înscrie și al treilea gol, dar lovitura lui Burcă lovește de două ori bara transversală și apoi iese în afara(min 57). După o posesie zdrobitoare a feroviarilor, Academica a redus din diferență prin noul intrat Chandarov, care s-a înălțat perfect dintre fundașii ardelenilor și a trimis cu capul imparabil pentru Bălgrădean (min 84), 2-1. În minutul 90, CFR risipește emoțiile și marchează golul de 3-1 prin Debeljuh, care s-a aflat la finalitatea unui contraatac fulger declanșat de Păun.

A doua parte a fost dominată copios de ardeleni, care s-au distrat cu echipa lui Ilie Poenaru, dar cei de la Clinceni au avut intenția de a produce surpriza după golul din finalul meciului.

În urma acestui succes CFR Cluj urcă pe treapta a doua a podiumului, la egalitate de puncte cu FCSB, dar bucureștenii au avantajul de a avea un meci în minus și un golaveraj superior. Următorul meci CFR-ului va fi împotriva celor de la Sepsi, duminică 17 ianuarie.

Echipe de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu, Burcă, Camora – Deac(Itu min 82), Djokovic, Păun – Pereira(Chipciu min 76), Vojtus(Soares min 64), V. Costache(Debeljuh min 76)
Rezerve: Sandomierski – Manea, Ben Youssef, Hoban, Soares, Itu, Chipciu, Carnat, Debeljuh
Antrenor: Edi Iordănescu 

Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Nichita, Dobrescu – Cascini, Cebotaru(Chandarov min 58) – Cordea(Andronic min 58), M. Dumitriu(Ventura min 70), Cr. Tănase(Pîrvulescu min 70) – Morar(Chunchucov min 6)
Rezerve: Ureche – Achim, Gardoș, Chandarov, Boiciuc, Ventura, Pîrvulescu, Chunchucov, Andronic
Antrenor: Ilie Poenaru 

Cartonașe galbene: Tănase, Dumitriu, Ceobotaru/Burcă, Păun

FOTO: CFR CLUJ

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *