Sfertul al treilea a liniștit apele. „Studenții” termină tare turneul LNBM de acasă

U-Banca Transilvania își continuă parcursul perfect din campionat, după 75-68 cu SCM U Craiova, una dintre ultimele echipe care a putut câștiga în BTarena.

U-BT: Dixon – Richard – Vida – Tarolis – Stipanovic

Craiova: Filipovic – Diculescu – Henson – Pratt – Vucic

Craiova a început electrizant partida, cu o treiță reușită de Goran Filipovic, dar ritmul entuziasmant de joc și de pasare a fost rapid potolit de U-BT, care s-a dus la 8-3. După o serie de aruncări ratate, oltenii au izbutit egalarea, 11-11, prin aruncarea de la distanță a lui Henson.

Asemenea partidei cu Dinamo din ziua precedentă, și acum Clujul a avut unele probleme pe atac, cu unele aruncări ratate și 0/5 din afara arcului de cerc la finalul primului sfert. Chiar și așa, Szabolcs Santa și Justin Edwards au contribuit pentru 17-15 în favoarea lui U-BT după 10 minute.

Se echilibrează statisticile ofensive

Foto: Ovidiu Bujor

În ciuda celor două puncte puse de Santa pe tabelă pentru 19-15, Craiova a egalat rapid, 19-19, printr-un slam-dunk liber pe contraatac din partea lui Monyea Pratt.

Duo-ul Edwards – Dixon a rupt iar echilibrul format până la jumătatea sfertului secund, conducătorul de joc american reușind să marcheze printr-un fade away pentru 27-23. „Leii Băniei” au egalat mai întâi la 29, iar apoi Cinac și-a dus formația în avantaj, 29-32, însă Richard a răspuns imediat cu o aruncare de trei puncte.

Craiova intră în avantaj la pauză. Clujul are cifre modeste la 3 puncte și la libere

Foto: Ovidiu Bujor

SCM U Craiova a rămas puțin mai atentă pe atac în finalul sfertului secund și a intrat la cabine cu un avantaj de o singură posesie, 35-37. Oltenii au câștigat după o repriză duelul sub panou la recuperări (23-21) și la aruncările de la distanță (29-16%).

Mike Dixon a fost principalul realizator pentru U-BT după două sferturi, cu 9 puncte, rivalizând din tabăra adversă cu Dino Cinac și Payton Henson, ambii autori a 8 puncte în maieul Craiovei.

Altă față a „studenților” în primele 5 minute de la reluare

Foto: Ovidiu Bujor

Revenirea de la cabine a fost de bun augur pentru gazde, care au pornit cu un parțial de 7-0 și s-au desprins la două posesii, 42-37. Andrija Stipanovic a prelungit apoi seria consecutivă de puncte, 46-37. Aco Todorov a fost nevoit să ceară al doilea timp de odihnă după reluare, la 50-37, elevii săi negăsind calea să oprească „run”-ul clujean.

Patrick Richard a devenit tot mai „fierbinte”, marcând șapte puncte la rând pentru echipa sa, ultima aruncare fiind o treiță la 53-40. Oltenii nu au avut mână bună în acest sfert, câștigat categoric de U-Banca Transilvania (24-8), iar scorul era 59-45 la finalul actului.

Dixon și Richard, duel direct pentru titlul de MVP al meciului

Foto: Ovidiu Bujor

Cu peste 10 puncte avans la intrarea în sfertul decisiv, au început să iasă în evidență tot mai mult americanii Clujului. Mike Dixon și Patrick Richard au contribuit împreună la 32 din cele 66 de puncte ale lui U-BT de până atunci. Donatas Tarolis a punctat de două ori la rând apoi, ducând scorul la 69-49, cu șase minute rămase.

Craiova a punctat de trei ori consecutiv, dar prea târziu să emită pretenții, iar Justin Edwards a refăcut diferența de +16, scor 75-59. Ultimele minute au adus reducerea ecartului la nouă puncte, după un nou „run” al oltenilor (75-66). În cele din urmă s-a încheiat 75-68, iar U-BT ajunge la 8 din 8 în ligă!

Urmează cel mai așteptat duel al sezonului, de data aceasta însă fără fani

Patrick Richard a fost principalul marcator al ardelenilor, cu 17 puncte și 4 recuperări, urmat de Mike Dixon (15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) și Justin Edwards (12 puncte, 6 recuperări, 2 assist-uri). De la Craiova au ieșit în evidență Payton Henson (17 puncte, 6 recuperări), Dragoș Diculescu (15 puncte, 4 recuperări, 6 assist-uri) și Goran Filipovic (13 puncte, 2 pase decisive, 3/4 la două puncte).

Turneul viitor aduce principalul derby din baschetul românesc în ultimii 20 de ani, dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu, în Sala Transilvania, joi (21 ianuarie) de la 18.15. O zi mai târziu, băieții lui Silvășan vor înfrunta BCMU FC Argeș Pitești (ora 16.30).

Foto: Ovidiu Bujor

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *