„U”, peste CSU! Derby-ul Transilvaniei, tranșat de clujeni în ultimele minute

Băieții lui Mihai Silvășan s-au impus în cel mai așteptat joc de către fani, 90-83, cu CSU Sibiu, tocmai pe teren rivalei. Clujenii s-au desprins decisiv abia în ultimul sfert, la capătul unui joc extrem de disputat.

CSU Sibiu: Tohătan – Hardy – Addison – Torok – Cooper

U-BT: Dixon – Edwards – Grasu – Tarolis – Stipanovic

Edwards a dezghețat tabela, 2-0, cu replica aproape imediată din partea lui Tohătan. Clujenii s-au dus pentru prima dată la două posesii, 8-4, după care CSU Sibiu a prins o serie de 7 puncte la rând, 8-11.

Gazdele și-au menținut avantajul până la 15-15, scor de la care Guzman a transformat două libere pentru a o duce pe U-BT în avantaj, 17-15. Chiar și așa, ultimul cuvânt a fost al Sibiului, Addison „plantând” trei puncte înainte de finalul primului sfert, 17-18.

Continuare bună pentru clujeni, însă CSU se desprinde prima pe tabelă

Băieții lui Silvășan au continuat cu un parțial de 6-2, iar Karel Guzman a făcut 23-20, cu două minute trecute din sfertul secund. Aurelian Gavriloaia a devenit principalul pericul din partea sibienilor pe atac, tânărul român ducându-și echipa la șase puncte în față, 26-32.

Clujul a revenit la o singură posesie, 30-32, dar același Gavriloaia a reușit, cu o „triplă”, să facă 31-37. Philmore și Guzman au pus ultimele puncte pe tabelă până la pauza mare, 38-41.

Gavriloaia a prins o primă repriză excelentă, cu 3/4 din afara arcului de cerc, fiind principalul marcator al meciului, alături de Stipanovic, ambii cu 9 puncte. Deși a dominat lupta din spațiul de trei secunde (22-11 recuperări), U-BT a stat extrem de modest la aruncările de la distanță (18%), față 38% din partea Sibiului.

Disputa străinilor la reluare. Sfert excelent reușit de Guzman

Richard a redus diferența la un singur punct, 40-41, însă Sibiul a aruncat excelent de la distanță și coșurile lui Torok respectiv Addison au făcut 40-47. Trupa lui Dan Fleșeriu și-a menținut avantajul în prima parte a sfertului, deși Karel Guzman venea cu replica, și după 7 puncte consecutive a făcut 47-51.

Isaiah Philmore a stabilit avantajul maxim pentru Sibiu, 47-56, diferență ce s-a repetat și la 50-59, prin reușita de 3 puncte din partea fostului U-ist, Rolland Torok.

Clujenii nu au renunțat, iar Patrick Richard alături de Karel Guzman au dat startul revenirii, în cele din urmă Szabolcs Santa punând două puncte ușoare de sub panou, 57-59, cu timp de odihnă solicitat de gazde. „Run”-ul clujean a fost oprit de Lucas Tohătan, printr-un floater (57-61).

Ultimul minut al sfertului al treilea a găsit-o pe U-BT în avantaj, 62-61, Richard fiind cel care a închis acest parțial, cu 2/2 de la linia liberelor, scor 64-63.

Două serii de puncte consecutive importante în sfertul decisiv

U-BT a pornit perfect în ultimele 10 minute, ducându-se la 71-63, dar Sibiul a revenit după câteva atacuri și a întors tabela în favoarea sa, 71-74. Prestația lui Stipanovic sub panou a fost iar importantă, punând-i pe colegii săi în postură câștigătoare, 79-76.

Deși CSU Sibiu a încercat iar să revină, de data aceasta Clujul a putut finaliza atacurile cheie cu coș, Dragoș Lungu calmând situația la 86-80. Tarolis și Stipanovic au reușit două slam-dunk-uri în ultimele 15 secunde, iar „studenții” s-au impus cu 90-83, la capătul unui meci extrem de disputat.

Patrick Richard a terminat partida cu double-double, 17 puncte și 13 recuperări alături de 5 pase decisive, fiind urmat de Andrija Stipanovic (17 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții), Karel Guzman (17 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 3/4 de la distanță) respectiv Donatas Tarolis (13 puncte, 4 recuperări, 4 assist-uri).

Marquis Addison cu 16 puncte (4/5 de la distanță), 7 recuperări, 4 pase decisive a fost principalul om de atac pentru Sibiu, secondat de Kaelin Jackson (15 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Isaiah Philmore (14 puncte, 2 recuperări, 2 assist-uri).

Alb-negrii ajung la 9 victorii din tot atâtea jocuri și urmează să joace vineri, de la 16.30, cu BCMU FC Argeș Pitești.

Foto: arhivă Facebook BC CSU Sibiu

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *