Cel mai apreciat profesor de istorie din Cluj, Vladimir Bogosavlievici: „”U” Cluj este echipa simbol al studențimii, al unui segment al vieții sociale extrem de valoros”

Unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți profesori de istorie din Cluj, Vladimir Bogosavlievici de la Colegiul Național George Barițiu, a fost invitatul serii de marți, 2 februarie, la o nouă ediție a Serilor Clujul Cultural, eveniment desfășurat online.

Acesta a vorbit și puțin despre istoria fotbalului clujean din perioada interbelică, susținând că Universitatea Cluj a fost echipa simbol a studențimii.

„U Cluj este echipa simbol al studențimii, al unui segment al vieții sociale extrem de valoros și de impetuos, cel puțin așa era în perioada interbelică. Astăzi mai puțin. Jucătorii erau și studenți buni în marea lor majoritate, dar aveau și un sentiment de atașament față de culorile acestui club alb-negru extraordinar. Și într-adevăr imnul studențesc Gaudeamus era în inimile lor.

Nu aiurea sunt șepcile roșii, studenții din interbelic purtau șepci roșii. Acea șapcă roșie era un simbol pentru toate facultățile. Și să nu uităm și baschetul care ne-a adus trofee nenumărate”. a declarat profesorul Vladimir Bogosavlievici.

Despre alte echipe clujene din perioada interbelică

„A mai fost și o altă echipă din interbelic, Victoria Cluj, care a mai purtat numele de România Cluj și care a fost inițial echipa Mănășturului, ulterior ‘Căprăria lui Hermes’ adică Academia Comercială i-a fost sponsor și în ultimii ani din interbelic era finanțată de Armată. Această echipă a jucat trei finale de campionat a României. Mai era și echipa Hagibbor, CFR, Clubul Atletic Clujean – KAC, KKMSE”, a mai precizat Bogosavlievici.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *