Explicațiile antrenorului Costel Enache despre situația de la „U” Cluj: „Suntem într-un proces de pregătire”

Antrenorul Universității Cluj, Costel Enache, a făcut o radiografie și o analiză a evoluției echipei după patru săptămânie de pregătire din perioada de mercato de iarnp, într-un interviu acordat site-ului oficial, fcucluj.ro.

Acesta a vorbit și despre amicalul pierdut astăzi cu 1-2 în fața echipei de liga a treia, SCM Zalău, dar și despre modul în care s-au antrenat jucătorii în cantonament.

Nu a fost rezultatul dorit, dar trebuie să luăm lucrurile per ansamblu. Suntem într-o anumită perioadă de pregătire. Am spus din start că trebuie să ardem ceva etape, să sărim câțiva pași. Am avut patru săptămâni pentru a pregăti jocurile oficiale, iar asta e destul de puțin. Nu am avut o conjunctură favorabilă. Mă refer aici la vreme, asta ne-a oprit puțin din procesul nostru de pregătire. Am folosit meciul ca un mijloc de pregătire. Sigur, aș fi vrut să încheiem și cu un rezultat pozitiv, care să ne dea încredere. Cred că dinamica a fost una bună pentru echipă. Mi-a plăcut că au avut o mentalitate ofensivă, au jucat avansat. E un model nou pe care ne dorim să îl aducem, iar acesta poate aduce măcar spectacol. Eu sper să fie și eficient pentru că e nevoie de rezultate pozitive și în campionat, mai ales și după schimbările din ultima perioadă„, a susținut Enache.

„U” are probleme cu accidentările. Tamaș rămâne incert

Din păcate cea mai mare îngrijorare rămâne suprafața de joc, suprafața pe care ne antrenăm. Nu am reușit să mergem până acum pe un teren de iarbă. Suferim, avem patru accidentări grave ce s-au petrecut pe această suprafață.  Sunt puțin dezorientat, e groaznic și pentru jucători. Zi de zi se plâng, pentru că impactul cu sinteticul e total diferit. Sper să trecem cu bine de accidentările de azi, suferite de Telcean și Taub. Până la un rezultat al verificării medicale rămân puțin circumspect.

Sunt îngrijorat pentru că nu avem un lot foarte numeros. E un lot redus numeric, cu soluții foarte bune indiferent ce se întâmplă, însă avem patru jucători accidentați dintr-un foc. Accidentările lui Tamaș, Berci, Taub și Telcean ridică o problemă importantă. Sper să facem miracole medicale și să ne recuperăm tot mai repede. Gabi Tamaș încă mai face tratament. Astăzi e ultima ședință, după care poate începe și mișcarea, dar depinde de medicație și de programul de individualizare, adică nu intră încă în programul echipei„, a declarat antrenorul clujenilor.

Cum explică Enache ultimele rezultate?

Am făcut un pact la început, că ne vom susține. Trebuie să înțelegem cu toții. Nu sunt cele mai bune rezultate, dar suntem într-un proces de pregătire. Hai să luăm finalul de cantonament. Luni și marți am făcut două antrenamente. Miercuri am jucat și joi am jucat. Unii băieți au jucat 90 de minute miercuri și joi a fost iar pe teren.

Trebuie să-i înțeleg dintr-un punct de vedere. E important pentru imaginea noastră și rezultatul, dar trebuie să ținem cont că primordial este procesul de pregătire. Poate am riscat lucrurile acestea, dar puteam să fac și eu un program de pregătire lejer, cu echipe lejere, cu distanță mare între meciuri, dar nu m-ar fi avantajat niște rezultate foarte bune în modul ăsta de pregătire. Am încercat să forțez lucrurile, să împingem jucătorii la o limită superioară, pentru că în timpul campionatului e greu. Acolo e vorba de menținere„, a mai sustinut antrenorul.

Primul joc oficial al anului pentru Universitatea Cluj va fi în optimile Cupei României cu UTA Arad, care se va disputa pe 10 februarie, iar în campionat va da peste Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în perioada 19-22 februarie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *