Victorie chinuită în fața Viitorului. Veteranul Hoban aduce victoria pentru CFR in extremis

CFR Cluj se impune la limită în fața Viitorului Constanța 2-1 în după un gol al veteranului Hoban, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 21.

Partida din Gruia a început cu CFR Cluj în ofensivă, iar prima șansă importantă i-a aparținut lui Rondon în primul după un corner bătut de Michael Perreira. Vârful feroviarilor a lovit balonul puternic cu capul, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Căbuz. Viitorul este aproape de deschiderea scorului după o eroare a lui Camora, Benzar scapă singur cu Bălgrădean, însă goalkeeper-ul „vișiniilor” scoate perfect (min16). Pe fondul unui pressing bun realizat de elevii lui Edi Iordănescu vine și golul mult așteptat. Camora centrează, iar Itu se înalță perfect și lovește cu capul în plin balonul, fără vreo șansă pentru Căbuz (min 32) 1-0.

Prima parte a fost dominată autoritar de CFR Cluj, care a impus un pressing puternic pe apărarea Viitorului. De partea cealaltă, echipa condusă de Cătălin Anghel s- văzut nevoită să stea la cutie și să atace doar pe contraatac, cu mingi lungi către Ganea, care s-a văzut neputincios în fața cuplului Burcă- Vinicius.

Al doilea mitan debutează de cu o eroare gravă făcută de Bălgrădean, care scapă mingea în lateral, balonul ajunge la Dobrosavlevici, iar fundașul Viitorului finalizează simplu cu poarta goală, 1-1(min 51). Fostul jucător al feroviarilor, George Ganea a fost aproape de a majora diferența cu o lovitură de cap, dar balonul a nimerit stâlpul din dreapta porții (min 66). Când meciul curgea spre un rezultat de egalitate , Chipciu reușește să lovească bara după o deviere a lui Vinicius, iar Hoban speculează și marchează golul de 3 puncte, 2-1. (90+2).

În cea de-a doua parte Viitorul a echilibrat jocul după golul marcat. În ciuda oboselii, CFR Cluj a reușit să se autodepășească, iar după o fază asemănătoare celei de la primul gol, campioana României smulge cele trei puncte în ultimă instanță.

În urma acestui meci, feroviarii păstrează distanța de un punct în fața liderului FCSB. În următorul meci CFR Cluj îi va întâlni pe cei de la Botoșani luni 8 februarie.

Echipe de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu(Carnat min 72), Hoban, Păun – M. Pereira(Aurelio min 72), Rondon(chipciu min 85), Costache(Debeljuh min 64)
Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ciobotariu, William Da Silva, L. Aurelio, Carnat, Chipciu, Debeljuh

Viitorul: Căbuz – Benzar, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – C. Matei, Artean, Ciobanu(Babunski min 77) – Grădinaru( Gaztanaga min 55), G. Ganea(Andronache min 77), Ely Fernandes(Pitu min 59)
Rezerve: Cojocaru, Sîrbu, Grosu, Pitu, Grameni, Babunski, Sabala, Gaztanaga, Andronache

Cartonașe galbene: Itu/ Benzar

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *