Dezvăluiri despre influența lui Vasile Dâncu la „U” și CFR Cluj: ” Unii spun că nu mișcă nimic în oraș. Domină acel oraș”

Influența liderului PSD Vasile Dâncu nu este numai în spectrul politic, ci și în fotbalul românesc. Acesta este un prieten și sfătuitor de seamă al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, for care a avut numeroase contracte cu institutul de sondare IRES pe care actualul senator în controlează.

Tot mai mulți oameni de fotbal au început să îi recunoască public influența lui Vasile Dâncu în fotbal, dar și la campioana CFR Cluj, acolo unde este un apropiat al finanțatorului Neluțu Varga, dar și la Universitatea Cluj.

Săptămâna trecută, Florin Prunea, fost portar al naționalei și fost conducător al mai multor cluburi din România, a dezvăluit în emisiunea Realitatea Sportivă că „cel mai influent și puternic om din fotbalul românesc este politicianul PSD Vasile Dâncu„.

„Vasile Dâncu e cel mai influent, cel mai puternic din fotbalul românesc. Jos pălăria pentru el! M-am întâlnit cu dânsul în aeroport. E un om civilizat, intelectual, dar l-am întrebat… Domn profesor nu se leagă.. Și la CFR, și cu finu`?

Prin relația pe care o are cu Răzvan Burleanu, nu mișcă nimeni! Am simțit asta când am jucat cu echipa lui, CFR Cluj. Nu mișcă nimic fără el„, a declarat Prunea.

Astăzi, la aceeași emisiune, un alt fost conducător de club, Marcel Pușcaș (60 ani), a vorbit despre influența pe care Dâncu o are în sportul rege din România, mai ales în Cluj, la campioana CFR și Universitatea Cluj.

„Prunea nu greșește foarte mult. Lucrurile se știu, lumea tace. La aceste întrebări care se pun, unii caută răspunsuri. Sigur că suntem datori cei care mai avem curaj să mai vorbim. Pe unii îi mână interesul, pe alții frica. Trebuie ca lucrurile să fie clarificate.

Prunea are dreptate. Relația cu domnul președinte este bine cunoscută. Se știe că domnul Dâncu dorește să nășească familia Burleanu.

Unii știu că este o ciudățenie la nivel de director comercial al Federației. L-au cunoscut de față cu mine, iar a doua zi a fost numit în funcție.

El era necunoscut de președinte. Îți trebuie o dovadă de experiență. Aceste lucruri nu au existat. Toți ne întrebam: cine e ăsta? Chiar râdeam de faptul că bătea câmpii. Și-a prezentat două diplome.

Mai este cunoscută și influența pe care o exercită la CFR Cluj și Universitatea Cluj. Unii spun că nu mișcă nimic în oraș. Domină acel oraș.

După ce unii nu au mai fost în funcție, s-a lepădat de ei. Dacă Burleanu nu ar mai fi în funcție, s-ar lepăda și de el”, a declarat Marcel Pușcaș la „Realitatea Sportivă”.

O altă dezvăluire despre influența lui Dâncu în fotbalul românesc vine și de la fostul medic al echipei naționale, Pompiliu Popescu, care îl numește pe senatorul clujean „marele jucător al fotbalului românesc„.

„E relația între tată și fiu. Eu i-am spus mama Dâncu. Mai nou, este și nașul Dâncu. Acest domn profesor este marele jucător al fotbalului românesc, pe care îl învârte pe degetul mic prin acest domn Burleanu. Dâncu girează tot.

Vă dau un exemplu recent. S-a eliberat, prin plecarea lui Bălănescu, un loc în Comitetul Executiv. Au candidat două persoane.

Ciprian Paraschiv, unul dintre ei, este cel mai slab și mediocru președinte. El toacă banul primăriei pentru o echipă care nu are rezultate.

Acest Dâncu a intervenit chiar la șeful lui Ioan Andone (n.r. Florentin Pandele) și l-a sfătuit că nu ar fi bine să candideze la postul vacant.

Ovidiu Costeșin nu poate să acceadă pentru că preferința mamei Dâncu este pentru acest Paraschiv”, a declarat Pompiliu Popescu la Realitatea Sportivă.

Vasile Dâncu este președintele Consiliului Național al PSD și senator ales în Parlamentul Românie. Acesta controlează IRES, institutul de sondare a opiniei publice, al cărui fondator este.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *