Învinsă de Botoșani, CFR a ratat șansa de a redeveni lider! Iordănescu, la primul eșec pe banca feroviarilor

Campioana en-titre CFR Cluj nu a reușit să profite de pasul greșit făcut de FCSB, învinsă de Academica Clinceni (0-1) și pierdut luni seara, 8 februarie, la Botoșani, pe terenul echipei pregătite de Marius Croitoru, scor 2-1 (2-1), într-o partidă care a contat pentru etapa a 22-a a Ligii I.

Feroviarii au deschis rapid scorul în al doilea minut al jocului prin Gabriel Debeljuh, care a surprins defensiva oaspete cu o reluare plasată din marginea careului, iar mingea s-a oprit în plasă.

Fără a avea ocazii notabile la poarta lui Bălgrădean în primă jumătate de oră a meciului, Botoșaniul a restabilit egalitatea la prima acțiune periculoasă a meciului, în minutul 31, prin Enriko Papa. Acesta s-a înălțat perfect în careu și a lovit mingea cu capul de la prima bară în urma unei lovituri de colț și a marcat pentru 1-1.

Nu a trecut mult, iar apărarea clujenilor a fost făcută groggy de moldovenii lui Croitoru, care au preluat conducerea pe tabelă grație reușitei lui Mihai Roman – omul potrivit la locul potrivit – după o bâlbâială în defensiva clujenilor. Braun a șutat în blocajul coechipierului său, Șeroni, mingea a ajuns în fața porții, de unde Roman a împins-o în poartă (38). Prima parte s-a încheiat cu gazdele cu un avantaj minim pe tabelă.

După ieșirea de la vestiare meciul a fost lipsit de intensitate și fără ocazii majore, campioana României a alergat după egalare, însă s-a lovit de zidul defensiv impenetrabil al Botoșaniului. CFR a avut posesia de partea ei în repriza secundă, dar fără folos, ocaziile au lipsit cu desăvârșire, iar atacurile timide ale trupei lui Iordănescu nu au reușit să amenințe poarta lui Hankic.

Clujenii au avut o șansă bună de egalare în ultimul minut al timpului regulamentar după o centrare a lui Deac, iar Rondon a reluat cu capul spre poartă, însă balonul a fost respins in extremis de portarul Hankic.

Botoșaniul putea rezolva meciul în prelungirile partidei la o pasă filtrantă a lui Realdo Fili, dar  Mahmoud Al Mawas s-a trezit cu mingea la picior și nu a reușit să înscrie.

Meciul s-a încheiat, iar CFR rămâne în continuare pe locul 2, cu 47 de puncte, la un punct de liderul FCSB, iar pe 15 februarie va primi vizita formației FC Voluntari, de la ora 20:30.

Echipele de start:

FC Botoșani: Hankic – Braun, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Papa, J. Rodriguez, Ongenda (Plămadă, min. 88) – Caia (M. Roman, min 7), Al Mawas, Keyta (E. Florescu, min 89)
Rezerve: Ed. Pap, Holzmann, Tîrcoveanu, Florescu, Croitoru, Ashkovski, Plămadă, M. Roman, Fili
Antrenor: Marius Croitoru 

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea (Susic, min 78), Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Hoban (L. Aurelio, min 63), M. Gîdea (Păun, min 10) – Chipciu (Rondon, min. 63), Debeljuh, V. Costache (Carnat, min. 78)
Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevic, Ben Youssef, L. Aurelio, Carnat, Ad. Păun, M. Pereira, Rondon
Absenți: Itu (suspendat), Cestor (accidentat)
Antrenor: Edward Iordănescu

Cartonașe galbene: Deac (13), Costache (63), Aurelio (66 //

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *