Pe muchie de cuțit! U-BT își păstrează invincibilitatea grație revenirii din ultimul sfert

U-Banca Transilvania s-a impus greu, 87-86 cu SCM Timișoara, în ultima etapă a turului de campionat din LNBM. Clujenii au înscris 30 de puncte în sfertul decisiv, întorcând de la minus 9 pe tabelă!

U-BT: Richard – Guzman – Grasu – Tarolis – Stipanovic

SCM Timișoara: Mijajlovic – Mocrițchi – Brown – Komatina – Olah

Primele puncte s-au lăsat așteptate aproape două minute, Grasu fiind cel care a dezghețat tabela, iar apoi Tarolis a dus-o pe U-BT la 5-2 printr-un three-point play. Bănățenii au întors scorul, Komatina punând patru puncte la rând (6-9).

Gazdele s-au dus la două posesii ulterior, 15-11 și 17-13, dar și de data aceasta echipa lui Dragan Petricevic a venit cu un răspuns pe măsură, Laci Lazar înscriind ultimele puncte ale sfertului de debut, pentru 21-22.

Timișorenii prind trei minute mai slabe și U-BT se duce la trei posesii

Foto: Emi Turbuc

Sherwood Brown și-a condus formația spre două posesii în față, 23-27, printr-o treiță, dar egalitatea s-a restabilit grație lui Karlo Zganec, 29-29. Combatantele s-au succedat la conducere, U-BT fiind cea care a trecut în avantaj pe finalul sfertului secund, profitând și de o perioadă de trei minute în care Timișoara nu a înscris.

Justin Edwards a interceptat o minge din jumătatea proprie, finalizând cu un windmill, pentru cea mai spectaculoasă fază a primelor 20 de minute, majorând avantajul studenților la 42-35. În cele din urmă, au rămas două posesii între, scor 44-39 la pauză.

Foto: Emi Turbuc

Laszlo Lazar a fost principalul marcator în prima parte a meciului, cu 11 puncte, fiind secondat de Justin Edwards, 8, din tabăra clujeană. Echilibrul de pe teren s-a refletat și la nivelul aruncărilor, 46-45% pentru gazde, care însă au dominat lupta în spațiul de trei secunde, cu 23-14 la recuperări.

Avantajul a dispărut în mai puțin de un minut

Foto: Emi Turbuc

Timișorenii au egalat situația în doar 40 de secunde de la reluare, Nikola Gajic „plantând” o triplă în coșul clujean din colț, pentru 44-44. Leii din Banat au preluat apoi conducerea la 47-49, Milos Komatina înscriind a doua oară de la 6.75.

Startul dezamăgitor de sfert al treilea a continuat pentru Patrick Richard și colegii săi, iar Sherwood Brown a dus „run”-ul bănățean la 16-4, cu scorul general 48-55, prin două „arcuri” precise de la distanță.

Timișorenii s-a transformat în Golden State Warrios în sfertul al treilea

Foto: Emi Turbuc

Formația lui Petricevic și-a schimbat total stilul de joc în sfertul al treilea, ajungând la 5/6 la aruncările de 3 puncte în decurs de șase minute! Komatina a mărit avantajul violeților la opt lungimi, scor 50-58, diferența cea mai mare de partea Timișoarei în meci de până atunci.

Clujul s-a apropiat la două posesii spre finalul sfertului, după liberele transformate de Richard (57-61), înainte ca actul să se termine prin punctele adunate de Alex Olah, scor 57-63.

Defensiva „studenților” se regrupează, iar Guzman înscrie puncte importante pentru revenirea pe tabelă

Karel Guzman a condus revenirea pe tabelă pentru U-BT, cu toate că adversarii s-au dus la nouă puncte, scor 57-66. Cubanezul a nimerit două aruncări de la distanță, ultima cu mult noroc, iar clujenii au revenit la 67-68. Defensiva și-a revenit încet, cu Stipanovic de netrecut sub coș, iar Edwards a împins mingea în inel la 69-70.

Gajic și Brown au oprit pentru moment elanul revenirii alb-negrilor, fundașul american finalizând o acțiune cu and-one, la scorul de 71-75. Clujul a forțat cât era nevoie, pe două atacuri rapide, iar Grasu a finalizat pentru egalitate la 75, cu puțin peste trei minute din meci.

Cu două minute înainte de final, la 80-80, Stipanovic a fost faultat pe aruncare, trecând la linia de pedeapsă. Brown a irosit pe următorul atac o triplă pentru a-și duce iar echipa în avantaj, iar Guzman a finalizat cu dunk pe contră, 84-80 pentru U-BT.

Final de meci la limită, cu multe faulturi

Secundele de final au adus o serie de libere pentru ambele formații, dar și o greșeală din partea lui Ștefan Grasu ce o putea costa pe U-BT victoria. Igor Mijajlovic și-a transformat aruncările libere, iar pe ultimul atac Sherwood Brown a ratat, terminându-se 87-86 pentru clujeni.

U-BT Cluj-Napoca termină astfel turul de campionat cu victorii pe linie, 12 din 12, având o restanță cu Athletic Constanța. Liga Națională se întrerupe până în luna martie, când urmează să se reia după Final 8-ul Cupei României.

Karel Guzman a fost principalul marcator pentru clujeni, cu 17 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive, urmat de Patrick Richard (16 puncte, 11 recuperări, 8 assist-uri, dar 2/12 la nivelul aruncărilor) și Justin Edwards (15 puncte, 7 pase decisive, 3 intercepții). În schimb, Milos Komatina a contabilizat 20 de puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri, alături de 4/5 de la distanță, secondat din tabăra viola de Sherwood Brown (19 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Nikola Gajic (14 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri).

Foto: Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *