UTA Arad, pusă la respect de „U” Cluj și eliminată din Cupa României! „Studenții” s-au calificat en fanfare în sferturi

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1 (1-0) împotriva grupării de primă ligă UTA Arad, formație cotată favorită înaintea acestei partidei din optimile Cupei României. Trupa lui Enache a avut un meci mai ușor decât s-ar fi așteptat în fața arădenilor, pe care i-au dominat și i-au ținut departe de poarta lui Vlad Muțiu pe toată durata meciului.

Fanii „șepcilor roșii” au afișat un banner cu un mesaj de mobilizare înaintea partidei cu arădenii: „Puneți capul în gheată, Luptați cu onoare. Pentru simbolul nostru vrem dorință și determinare”

Foto Vasile Manu

Suporterii au afișat și un banner cu un mesaj adresat lui Dorin Goga, restras din activitatea sportivă în această iarnă: „Te-ai dăruit în vremuri grele, pentru echipa care te-a format, și la final de carieră e scris Dorin cu negru și Goga cu alb”.

Foto Vasile Manu

Aflată la primul joc oficial din 2021, Universitatea Cluj a ieșit pe teren extrem de determinată și motivată, surprinzându-și adversara cu un joc deschis și o evoluție curajoasă. În urma unui contraaatac, alb-negrii s-ar fi putut instala la conducere, însă reluarea lui Nicky Pârvulescu dintr-o situație bună a trecut puțin peste poartă (2). Nigerianul Ogbu a trecut și el pe lângă gol cu o reluare la colțul lung din interiorul careului (4), iar Negrean l-a pus la încercare pe Balauru cu un șut periculos din marginea careului, însă balonul nu a prins cadrul porții (10).

Foto: Silvia Rusu

Carol Taub a încercat și el să îl surprindă pe portarul arădenilor cu un lob de la 20 metri lateral dreapta, dar reluarea sa a fost respinsă în corner de sub bară (11).

Israelianul Idan Golan a întors un adversar în careu și l-a servit în careu pe cel mai recent transfer al clubului, Derick Ogbu, care l-a învins cu sânge rece pe Balauru și a deschis scorul în minutul 32 cu un șut imparabil din careul mic.

„Studenții” au arătat dorință de joc în primele 45 de minute, evoluând curajos în fața „Bătrânei Doamne”, punându-și în permanență adversarii sub presiune, iar prima parte s-a încheiat cu un avantaj minim pe tabelă pentru universitari.

În repriza secundă, UTA a ieșit mai montată de la cabine și a efectuat două schimbări ofensive, intrând Adrian Petre și Liviu Antal.

Defensiva Universității a rezistat cu brio atacurilor destul de timide ale arădenilor în prima parte a mitanului secund, fără ocazii notabile. O centrare pe jos a lui Roumpoulakou în careu le-a dat emoții clujenilor, dar Antal nu a ajuns la minge (71).

Universitatea Cluj a majorat diferența la 2-0 în minutul 74 prin Sergio Riberio, care l-a învins pe Balauru cu un șut plasat, iar Universitatea își asigură ultima parte a meciului liniștită pe Cluj Arena.

Finalul a fost unul lipsit de ocazii periculoase după marcarea golului doi, în ciuda șarjelor ofensive ale arădenilor care s-au oprit în zidul defensiv al gazdelor care s-a apărat impecabil astăzi și nu le-au oferit prea multe șanse oaspeților.

În prelungirile partidei, Adrian Petre a luat la țintă bara transversală dintr-o lovitură liberă executată de la marginea careului și mingea a fost reținută de Muțiu, aceasta fiind până acum cea mai mare ocazie irosită de „Bătrâna Doamnă”.

UTA a înscris golul de onoare la ultima fază a meciului prin Adrian Petre, dar alb-negrii avansează în „sferturile” Cupei României după acest succes important și de moral înaintea reluării campionatului în eșalonul secund, la capătul unui joc în care au evoluat cu determinare până în ultima secundă.

Foto: Silvia Rusu

Echipele de start:

„U” Cluj: Muțiu – Dican, Luchin (cpt), Răuță, Taub – Negrean (I. Filip, min 59), D. Acka – Golan, Ribeiro (Ștefănescu, min 90), Pârvulescu (Meșter, 90) – Ogbu (Gavra, min. 59)

Rezerve: Gorcea, Sburlea, Filip, Rus, Meșter, Chacana, Ștefănescu, A. Pop, C. Gavra

Antrenor: Costel Enache

UTA Arad: Balauru – Shliakov, Melinte, F. Ilie, Roumpoulakou – Vorobjovas (N. Rosu, min 80), Isac, Miculescu (A. Petre, min. 46), Buhăcianu (D. Rusu, min 60) – C. Rus (cpt) (Antal, min. 46), I. Hora (Rodriguez, min 71)

Rezerve: H. Mocu, Erico da Silva, A. Benga, F. Rodrigues, L Antal, N. Roșu, A. Petre, D. Rusu, Tescan

Antrenor: Laszlo Balint

Arbitru principal: Iulian Călin // Asistenți: I. Boe, M. Necula // Arbitru rezervă: S. Kovacs

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *