„U” Cluj – Gloria 2018 Bistrița (joi, ora 13.15). Reîntâlnirea cu mai multe fețe cunoscute la un an de la ultima victorie pe plan intern

Universitatea Cluj și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud se întâlnesc joi, la Sfântu Gheorghe, într-un derby regional contând pentru etapa a 10-a din Liga Florilor la handbal feminin.

Partida cu bistrițencele are o dublă însemnătate pentru universitare, care sunt în căutarea primei victorii în campionat din acest sezon, dar și a primului succes intern după un an de zile. De asemenea, în lotul Bistriței se regăsesc 8 handbaliste care au evoluat în trecut la „U”, dar și antrenorul Horațiu Pașca, care a dus „studentele” în optimile Cupei EHF din stagiunea 2013/14

Va fi a opta întâlnire din prima ligă între cele două echipe, pe lângă o dispută din Cupa României (2018), Clujul câștigând un singur meci, chiar prima confruntare. Atunci, din postura de nou-promovată, adversara de joi purta denumirea de CSM Bistrița și pierdea cu 24-31 pe teren propriu. În ultima întâlnire directă, din ianuarie 2020, Bistrița a dispus clar de Universitatea, 35-27.

Dacă fetele lui Sebastian Micola n-au cunoscut încă gustul succesului în actuala stagiune, Gloria a ajuns în schimb la cinci victorii în nouă meciuri, situându-se pe locul 6. Bistrița a strâns eșecuri împotriva primelor trei clasate, CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea și Minaur Baia Mare, dar și un surprinzător 21-26 cu modesta CSM Slatina.

Horațiu Pașca (antrenor Gloria Bistrița): „Locul Clujului nu este în coada clasamentului”

Foto: arhivă observatorbn.ro

În lotul rosso-nero se află patru handbaliste care au prins perioada de aur a Clujului în handbalul feminin, cu trei titluri de vicecampioană la rând și participarea în grupele EHF Champions League. Este vorba de Ana Maria Măzăreanu, Nicoleta Dincă, Laura Pristăvița (fostă Oltean) și Andreea Tetean, portărița alăturându-se Universității din stagiunea 2011/12, și având doar două medalii de argint cu “U” în campionat.

Înaintea partidei cu fosta sa formație, Horațiu Pașca a oferit câteva declarații pentru pagina oficială a clubului bistrițean:

„În momentul în care întâlnești o echipă care are nevoie foarte mare nevoie de puncte, meciul tinde să devină complicat în condițiile în care nu ești atent. Cred că echipa Clujului este una dintre cele mai bune din a doua jumătate a clasamentului și nu cred că poziția pe care se află acum este una reală sau după valoarea lotului. Aici vorbim de sportive ca și Florina Chintoan sau Diana Puiu, care nu mai au nevoie de vreo prezentare, vorbim de sportive ca Judith Vizuete sau Paulina Masna, care de-alungul timpului au evoluat la un nivel ridicat și cred că o să trebuiască să fim foarte foarte atenți. În momentul în care aștepți ceva dintr-un joc împotriva unei asemenea formații, trebuie să știi că atuu-ul tău trebuie să fie apărarea și organizarea.”

Amical cu Zalăul lui Tadici înaintea continuării campionatului

Foto: Emi Turbuc

Universitatea Cluj a disputat un amical, al treilea din 2021, cu HC Zalău, de data aceasta pe teren propriu, înaintea reluării campionatului. În acest meci câștig de cauză au avut Rebeca Necula și colegele sale, cu 27-26, ambele formații rulându-și tot lotul.

Directorul sportiv al formației de pe Someș, Sergiu Cacoveanu, a prefațat duelul cu Bistrița, pentru u-cluj.ro:

„Întâlnim un adversar puternic, cu un lot valoros și numeros și nu în ultimul rând, cu un buget de cinci ori mai mare. Ultimele meciuri jucate au demonstrat că jocul nostru este în creștere, adversarii au sesizat acest lucru, suntem cu totul altă echipă față de începutul de campionat. Din păcate avem probleme de lot, este vorba de accidentări și din nou de câteva cazuri de Covid. Mergem în efectiv redus dar, chiar și așa, putem face o figură frumoasă și un meci bun. Fetele muncesc 4-5 ore pe zi, atmosfera în cadrul echipei este bună, locul și lotul acestei echipe, în ciuda unui buget destul de restrâns, nu este de ultimul loc și vom lupta să iesim din această situație.”

Partida dintre U Cluj și CS Gloria Bistrița se va desfășura în Sepsi Arena, din Sfântu Gheorghe, joi de la ora 13.15, cele două echipe putând fi urmărite pe site-ul tv.frh.ro, după plata sumei de 5 lei.

Foto: Emi Turbuc

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *