Ce prestație au avut jucătorii lui „U” în meciul cu Viitorul Târgu Jiu

Universitatea Cluj continuă să fie într-o formă bună și după victoria de senzație din Cupa României în fața celor de la UTA Arad.

În partida de la Târgu Jiu, „studenții” s-au arătat curajoși, în ciuda faptului că formația antrenată de Flavius Stoican se afla pe o poziție net superioară în clasament. Încă din primul mitan, băieții lui Costel Enache au venit cu lecția tactică învățată și au desenat mai multe acțiuni periculoase în careul gorjenilor reușind să marcheze. În a doua repriză studenții au lăsat garda jos, iar pandurii puteau reveni pe tabelă și egala pe final.

SportulClujean a realizat o analiză asupra prestației fiecărui jucător din meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Vlad Muțiu – Goalkeeper-ul s-a arătat unul dintre jucătorii providențiali ai meciului prin intervențiile sigure pe care le-a avut în fața gorjenilor. În ciuda golului încasat, Muțiu a menținut poarta intactă până la fluierul final. Acesta a închis perfect buturile în minutul 84, când în urma unei lovituri libere executate de alb-albaștri a parat șutul lui Dragu și a fost decisiv împreună cu Luchin la ocazia lui Paraschiv de a egala la aceiași fază. De asemenea, Muțiu a ieșit perfect în întâmpinarea lui Paraschiv un minut mai târziu, când a respins în corner din fața atacantului advers.

Srdjan Luchin – Noul căpitan al „șepcilor roșii” a câștigat mai toate duelurile cu adversarii. Fostul jucător al celor de la Poli Timișoara, Dinamo sau FCSB și-a demonstrat calitatea de a fi un stâlp în defensiva clujeană, dar și de a-și coordona coechipierii.

Andrei Răuță – Fostul fundaș al celor de la Petrolul pare că a depășit forma mai slabă de la „lupii galbeni”, fiind activ pe partea dreaptă în trio-ul defensiv alături de Dican și Luchin. Din păcate pentru Andrei Răuță, a greșit la golul marcat de Paraschiv după ce sărit pe sub minge la centrarea lui Buleică

Victor Dican – Tânărul apărător arată că s-a adaptat pe noul post în care face pereche cu Răuță și Luchin. În partida cu gorjenii a încercat mai multe lansări cu minge lungă pentru colegii din ofensivă asemenea fundașilor din fotbalul englez. În ciuda galbenului, încasat la fel ca și colegii săi din defensivă a realizat o prestație solidă.

Carol Taub – În comaparație cu partida cu UTA Arad, unde Taub și-a lansat perfect coechipierii și a avut o contribuție bună atât în defensivă cât și în ofensivă, prestația din meciul cu Viitorul Târgu Jiu a fost una mai puțin reușită. Lansările sale nu și-au găsit de cele mai multe ori colegii, iar în partea a doua a făcut greu față gorjenilor. La faza golului s-a arătat puțin intimidat de ex „U”-istul Buleică asupra căruia nu a putut interveni pentru a-i bloca centrarea.

Ioan Filip – Filip a avut o evoluție curajoasă în partida gorjenii urcând de multe ori și în ofensivă. Fost câștigător al campionatului cu Oțelul Galați, Filip putea să-și treacă în cont un assist atunci când a recepționat degajarea greșită a lui Rusu, dar Golan a ratat. În partea a doua Filip a stat mai mult în compartimentul defensiv fiind o piesă importantă din „baricada” clujeană în fața asaltului gorjean.

Donaldo Atska – Albanezul venit de la Politehnica Iași a arătat în continuare multă poftă de joc fiind implicat în multe faze de atac ale studenților din prima parte. Unul dintre aspectele negative care puteau să-l coste pe mijlocașul defensiv au fost intrările repetate la jucătorii adverși, unele dintre ele fiind imprudente.

Idan Golan – Israelianul a început curajos partida de la Târgu Jiu, fiind foarte avansat și realizând un pressing sufocant pentru fundașii adverși. În a doua parte Golan a început să se stingă în joc fiind schimbat de Constantin Enache. Golan a fost autorul unei ocazii importante prin care putea duce scorul la 2-0, când a primit perfect un balon de la Filip. Finalizarea a lăsat de dorit fiind una destul de previzibilă pentru Rusu.

Nicolae Pîrvulescu – Odată cu venirea lui Costel Enache, Pîrvulescu a început să primească mai multe șanse, iar evoluția a fost una constantă. În partida de la Târgu Jiu „Nicky” a depus mult efort fiind activ atât pe faza ofensivă cât și în defensivă. De altfel, de la el a plecat assist-ul pentru golul marcat de Ribeiro

Cosmin Meșter – Tânărul Meșter s-a arătat foarte activ în combinațiile cu colegii săi de pe faza ofensivă. Meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu a fost cel mai bun pentru el. Meșter a pierdut majoritatea duelurilor cu adversarul și a fost deposedat ușor în multe acțiuni

Segio Ribeiro – Lusitanul Ribeiro continuă să fie un jucător important din lotul alb-negrilor după dubla reușită cu formația aflată în momentul jocului pe poziția secundă. Inteligent în joc portughezul a fost omul potrivit la locul potrivit. A finalizat perfect la primul gol după assist-ul lui Pîrvulescu, iar la a doua reușită s-a impus perfect în fața neexperimentatului Lixandru obținând lovitura de la 11 metri. Penalty-ul a fost transformat perfect în ciuda opoziției lui Rusu care a ghicit colțul.

Dintre jucătorii intrați după pauză Gavra s-a remarcat după ce a pasat decisiv pentru Ribeiro la faza din care portughezul a reușit să obțină penalty-ul. Tot Gavra, în ciuda poziției sale de vârf, a coborât mult pentru a ajuta defensiva.

*La fel cum am precizat și în analiza precedentă nu ar fi corect să ne pronunțăm cu privire la jucătorii intrați pe final, dar și asupra tânărului Sburlea aflat la debut.

Foto: Silvia Rusu

Written by 

One thought on “Ce prestație au avut jucătorii lui „U” în meciul cu Viitorul Târgu Jiu

  1. Poate ne puteti spune si voi mai multe despre faptul ca U Cluj a fost data afara din Parcul Babes. Sau iar trebuie sa aflam de pe alte site-uri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *