Primul pas a fost făcut! „U” ajunge în finala Cupei după un meci fără istoric cu Agronomia București

Universitatea Cluj s-a calificat în ultimul act al CRBF, după 62-47 cu CS Agronomia București, la capătul unui meci controlat în totalitate. „Studentele” așteaptă deznodământul semifinalei dintre CSM Satu Mare și Sepsi SIC Sf. Gheorghe pentru a-și afla adversara din finală.

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Agronomia: Plavitu – Militaru – Filip – Șipoș – Chelariu

Revenită după 13 ani de pauză în careul de ași al Cupei României la baschet feminin, „U” Cluj a avut noroc la tragerea la sorți pentru semifinalele competiției, prinzând cel mai ușor adversar posibil dintre cele trei cu care se luptă pentru trofeu.

O singură dată a condus Agronomia București, chiar în debutul jocului, Militaru înscriind coșul care a dezghețat tabela după 8 secunde, scor 0-2. Clujul a replicat cu două treițe semnate de Chiș și Uiuiu (6-2), după care Fleșer și-a dus echipa la trei posesii în față, scor 13-6.

Ultimul coș al sfertului de debut l-a reușit Anca Șipoș, 13-8, terminându-se un prim parțial în care ambele formații au atins abia pragul de 30% la precizia aruncărilor, cu 33% de partea Universității.

Valoarea individuală se simte tot mai mult

Șase puncte la rând a marcat „U” în continuare, ajungând la trei minute fără coș încasat, scor 19-8. Ruxandra Chiș a punctat de la distanță pentru 26-14, ducându-și echipa iar la +10 pe tabelă puțin după jumătatea sfertului secund.

Timbilla, Uiuiu și Campbell au contribuit la creșterea diferenței în favoarea alb-negrelor până la pauza mare, trio-ul cel mai eficient punând osul pentru stabilirea scorului 33-16 după 20 de minute.

Statisticile au crescut în favoarea clujencelor, care aruncau cu 44% precizie după două sferturi și au nimerit 5 din 11 triple, fiind dominante de asemenea și sub panou, cu 26 de recuperări față de cele 19 ale Agronomiei. Assist-urile au fost prezente de asemenea la „U”, 12-4.

Uiuiu, Chiș și Timbilla au înscris toate câte 8 puncte în două sferturi, fiind urmate de Filip și Vilcinschi din tabăra adversă, cu 6 puncte.

Cu încă un pas în față

Revenirea pe parchet a adus și creșterea diferenței la +20, scor 43-20, printr-o nouă aruncare de trei puncte, semnată de Chiș. Defensiva clujeană a rămas în continuare solidă, permițând doar șase puncte Agronomiei în prima partea a sfertului al treilea, când s-a ajuns la 49-22.

Diferența a căpătat proporții, ajungându-se la un moment dat la +31 pentru „U”, înainte ca adversarele să înscrie pentru 53-24, scorul după 30 de minute. Și de această dată Universitatea a terminat sfertul cu nici 10 puncte primite, având un parțial de 20-8!

Calificare en-fanfare în finală. Urmează Sepsi sau CSM Satu Mare pentru trofeu

Agronomia a deschis cu un run de 10-4 ultimul sfert, pentru a tăia din avantajul Universității. Ioannis Koukos a cerut un timp de odihnă la 57-34, cu puțin peste 5 minute rămase din semifinală.

Bucureștencele și-au continuat recitalul ofensiv, profitând și de relaxarea totală a Universității Cluj, venind la 57-42, cu un parțial de 18-4! Timbilla și Uiuiu au oprit seria tinerelor din capitală, marcând după trei minute de pauză, scor 60-44.

„Studentele” au înscris ultimele puncte ale semifinalei, prin Alexandra Uiuiu, și cu 62-47 la final, și-au asigurat biletele în finala CRBF!

Patru jucătoare cu peste 10 puncte marcate

Ruxandra Chiș a fost cea mai bună marcatoare de la „U”, cu 16 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, urmată de Alexandra Uiuiu (16 puncte, 4 pase decisive, 3/6 de la distanță), Rashida Timbilla (13 puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții) și Korine Campbell (11 puncte, 11 recuperări, 3 assist-uri). De la Agronomia a ieșit în evidență Romina Filip (16 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive), secondată de Claudia Cristea (9 puncte, 4 recuperări) și Anca Șipoș (8 puncte, 7 recuperări și 9 intercepții).

„U” va juca în finala Cupei României cu învingătoarea derby-ului dintre CSM Satu Mare, gazda turneului, și campioana Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (ora 19). Lupta pentru primul trofeu al sezonului va avea loc duminică, de la ora 18, în direct pe YouTube FRB TV!

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *