„U” Cluj – Sepsi SIC (duminică, ora 18): Reîntâlnire cu un trofeu pe masă la aproape patru ani de la finala campionatului din 2017

Universitatea Cluj şi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se vor întâlni duminică seara în finala Cupei României la baschet feminin.

Campioana en-titre şi deţinătoarea Cupei României, Sepsi s-a calificat fără mari probleme în finala competiţiei, după 77-67 cu CSM Satu Mare. Sătmărencele nu au emis pretenţii, decât în unele momente, şi au cedat după ce au fost conduse cu un maxim de 15 puncte.

Sepsi Sfântu Gheorghe rămâne în continuare singura echipă din competiţiile autohtone de fără eşec, ultima înfrângere a covăsnencelor datând din 2019, tocmai cu CSM Satu Mare!

Reprezentanta României în Women’s Eurocup va întâlni în ultimul act pe Universitatea Cluj, pentru prima dată cu un trofeu pus în joc de la finala campionatului din sezonul 2016/2017, când Sepsi a trecut cu 3-1 la general de „U”.

Balanţa net favorabilă campioanei

Foto: Facebook Sepsi SIC

Cea mai bună formaţie din ultimii ani în baschetul feminin românesc, Sepsi SIC porneşte cu un avantaj nu doar valoric în faţa Clujului, ci şi psihologic, nefiind învinsă în de „U” din sezonul 2017/2018. Atunci alb-negrele dispuneau în ultimul meci al fazei I din LNBF cu 77-68 în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Ultimele cinci partide directe au fost toate la discreţia formaţiei din Covasna, care a câştigat în medie cu 40.6 puncte diferenţă! Finala dintre „U” Cluj şi Sepsi SIC Sfantu Gheorghe începe de la ora 18 şi poate fi urmărită în direct pe canalul de YouTube al Federaţiei Române de Baschet.

Foto principal: Facebook Phoenix CSU Simona Halep

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *