CFR ține pasul cu FCSB și câștigă la Mediaș. Omrani marchează primul gol după mai bine de 14 luni

CFR Cluj a învins-o, la limită, pe Gaz Metan Mediaș, scor 1-0, după un gol marcat de algerianul Billel Omrani, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 24 a Ligii 1.

Trupa lui Edi Iordănescu a început în forță partida cu Gaz Metan Mediaș în încercarea de a-i egala la puncte pe cei de la FCSB. Deac a semnat prima șansă importantă după ce a fost servit perfect de Camora în zona punctului cu var, da șutul decarului a fost respins perfect de Buzbuchi (min 7).

Cinci minute mai târziu, Burcă a expediat o torpilă din lovitură liberă în stilul lui David Luiz, pe care goalkeeper-ul a parat-o cu dificultate (min 12). Clujenii au continuat cu pressing-ul asupra echipei antrenate de Mihai Teja, iar Costache l-a mai pus o dată în evidență pe Buzbuchi cu un șut de la peste 20 de metri, respins în corner (min 27). Fostul portar crescut de Viitorul Constanța a mai ieșit o dată la rampă după un reflex perfect în fața șutului din unghi a lui Costache, iar în aceiași fază a reținut lovitura de cap a lui Păun (min 33). Chipciu a încearcat la rândul său să-l învingă pe portarul Gazului, care s-a aflat într-o zi de grație, având un reflex incredibil și a păstrat poarta intactă (min 43).

În prima repriză, CFR Cluj a luat cu asalt poarta medieșenilor, dar îngerul păzitor a fost în poarta trupei lui Teja. De partea cealaltă, medieșenii s-au baricadat în propriul careu, iar încercările lor de a ieși pe contraatac nu le-au pus probleme apărătorilor feroviari.

Elevii lui Edi Iordănescu au ieșit la fel de determinați în repriza secundă ca și în prima parte și au o șansă importantă de a începe în avantaj al doilea mitan prin Păun, dar șutul mijlocașului a fost respins de Buzbuchi (min 47). Vișinii îl mai pun în evidență încă o datp pe portar cu o dublă paradă, prima în fața șutului din interior a lui Păun, iar la a doua s-a redresat perfect pentru a respinge lovitura de cap a lui Vinicius (min 60).

După o perioadă de timp în care Gaz Metan Mediaș părea că a echilibrat partida, CFR reușește să marcheze prin Billel Omrani. Algerianul a fost lansat bine de Bordeianu în flanc, l-a depășit pe Trif la interior, iar șutul său deviat puțin de Baco l-a învins pe Buzbuchi, 1-0. Pe final, găzarii au încercat să egaleze, dar atacurile lor au fost stopate de jucătorii antrenați de Edi Iordănescu.

În al doilea mitan, repriza a fost trasă la indigo după prima, cu un CFR dominant, reușind să puncteze prin Omrani, care a spart gheața după mai bine de 14 luni fără gol marcat, ajutat și de devierea lui Baco. De partea cealaltă cel mai bun jucător a fost de departe portarul Alexandru Buzbuchi, care a avut mai multe intervenții de efect.

Echipele de start:

Gaz Metan: Buzbuchi – R. Romeo, Baco, Yuri, Velisar(Trif min 59) – R. Deaconu(Morar min 78), Francisco Junior, Chamed – Horșia(Ciocan min 45; Costea min 78), Sarr(Ze Manuel min 33), Valente
Rezerve: A. Popa, Trif, G. Moura, S. Ciocan, P. Costea, Ze Manuel, V. Morar, L Nițu

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, A. Burcă, Camora – C. Deac(Omrani min 62), Bordeianu, A. Chipciu – Gîdea(Păun min 8), Debeljuh(Rondon min 72), V. Costache(Itu min 62)
Rezerve: Sandomierski, C. Manea, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Păun, Omrani, Rondon

Cartonașe galbene: Ze Manuel, Francisco Junior/ Omrani

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *