CSM Volei Alba Blaj câștigă Cupa României pentru a treia oară după o finală dominată cu Dinamo

Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost gazda turneului final al Cupei României la volei feminin în perioada 18-21 februarie, în ultimul act ajungând campioana țării, Alba Blaj și CS Dinamo București.

Alba Blaj a avut câștig de cauză, dominând finala, cu mici excepții, în fața dinamovistelor, de care a dispus cu 3-0 (25-13, 25-22, 25-19).

Foto: Ovidiu Bujor

După un prim set controlat (25-13), Blajul a început să greșească mai mult în parțialul secund, permițând echipei bucureștene să conducă în unele perioade, chiar la trei puncte diferență. În cele din urmă preluările și blocajele mai precise au fost atuul trupei din Mica Romă, pentru 25-22.

Ultimul set a adus iar o dominare a campioanei României, nu la fel de clară ca și în primul act, dar Ioana Baciu și compania nu au întâmpinat mari probleme, impunându-se cu 25-19.

Foto: Ovidiu Bujor

CSM Volei Alba Blaj a obținut astfel a treia Cupă a României din istorie, după precedentele victorii din 2017 și 2019. Campioana României va evolua săptămâna viitoare în semifinalele Challenge Cup, cu maghiarele de la MCM-Diamant Kaposvar, succesul pe plan intern fiind de bun augur înaintea dublei pe plan european.

Rezultatea tuturor jocurilor din turneul Cupei României desfășurat la Cluj-Napoca pot fi găsite pe site-urile Fix Aici și Bistosh, alături de galerii foto de la fața locului. „U” NTT DATA a părăsit competiția din primul tur, după 0-3 cu Belor Galați.

Foto: Ovidiu Bujor

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *