Căderea totală din sfertul secund aduce o înfrângere clară pentru „U” Cluj cu CSM Satu Mare

Universitatea Cluj a deschis cu stângul turneul LNBF de la Arad, după 36-65 cu CSM Satu Mare. „Studentele” au jucat dezastruos în sfertul secund, unde au înscris doar trei puncte!

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Satu Mare: Podar – Cuic (Pop) – Goss – Covile – Bright

Korine Campbell și Claudia Cuic au dus o primă „luptă” directă pe tabelă, cele două jucătoare înscriind până la 5-5. Clujul a preluat iar conducerea la 12-11, prin treița reușită de Uiuiu, însă avantajul a durat puțin și Satu Mare s-a dus la +3, scor 14-17.

Cu puțin sub două minute și jumătate rămase din sfertul de debut, sătmărencele au mers la două posesii, 16-20, însă nu și-au putut menține avantajul, iar „U” a egalat, 20-20, prin coșurile Ruxandrei Chiș și a Rashidei Timbilla.

Cădere inexplicabilă în sfertul secund

Vicecampioana a deschis parțialul secund cu 0-4, dar Chiș a readus-o pe „U” la un singur punct, scor 23-24. Sătmărencele au început să se apere tot mai bine, blocând fiecare încercare de a înscrie a Universității, care a ajuns la 8 minute fără coș!

CSM Satu Mare a intrat la cabine cu 23-37, la capătul unui „run” de 0-13, soldat și cu scăderea drastică a statisticilor Universității (29% la nivelul aruncărilor). „U” a stat bine la recuperări (20-21), însă a pierdut ritmul la pase decisive (4-11) și mai ales la mingi pierdute (7-4) în fața adversarelor.

Două jucătoare din tabăra sătmăreană au marcat minim 10 puncte în primele 20 de minute, respectiv Claudia Cuic (Pop) și Patricia Bright, în timp ce pentru alb-negre Ruxandra Chiș și Korine Campbell au adus câte 7 puncte.

Seria neagră oprită după 12 minute!

Satu Mare a debutat și în sfertul al treilea cu un mic „run”, 0-6, distanțându-se la 23-43 pe tabelă după coșul Patriciei Bright. Uiuiu a fost cea care a oprit momentele proaste ale Clujului, cu o aruncare de la distanță, 26-43, primul coș după mai bine de 12 minute!

Procentajele slabe pe plan ofensiv nu au fost de ajuns pentru Universitatea, iar conducătorul de joc Andreea Fleșer a ieșit accidentată de pe teren în debutul sfertului al treilea, însă a revenit pe parcurs înapoi pe parchet. Vicecampioanele și-au menținut avantajul mare, iar Cuic a refăcut diferența de +20, scor 28-48.

Minutele de final ale parțialului al treilea au adus creșterea diferenței la 24 de puncte între, 28-52, dar în cele din urmă Satu Mare a avut 31-52 la ultima sirenă din acest sfert.

„Liniște” în continuare pe atac

Clujencele au pornit modest în ultimul parțial, fără punct timp de patru minute, când Campbell a spart gheața din spațiul de trei secunde. Chiar și așa, a devenit 31-58 la un moment dat pentru sătmărence, diferența maximă după 35 de minute jucate.

„Studentele” nu au putut marca nici de la linia de fault, Bianca Stoica ratând ambele „libere”, în timp ce în partea cealaltă Covile a transformat una din două, 33-59. Finalul nu a adus schimbări simțitoare pe tabelă, iar Satu Mare s-a impus în cele din urmă cu 36-65.

Korine Campbell a strâns 14 puncte și 10 recuperări, fiind principala marcatoare a Clujului, urmată de Ruxandra Chiș și Alexandra Uiuiu, cu câte 9 puncte. Patricia Bright a fost MVP-ul partidei, cu 22 de puncte și 9/9 la nivelul aruncărilor, secondată de Claudia Cuic (16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Erica Elaine Covile (15 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive) pentru vicecampioane.

Pentru „U” Cluj vine un meci ușor, sâmbătă de la ora 16 cu CSU Rookies Oradea, cea mai slabă formație din LNBF.

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *