”U” Cluj – CSM Slatina 2-1. ”IDAN-GOL” aduce trei puncte imense în prelungiri

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 2-1 (1-1) în meciul cu CSM Slatina, într-o partida care a contat pentru etapa a 17-a A ligii secunde.

”Studenții” s-au chinuit cu penultima clasată CSM Slatina, care numai a penultimă clasată nu a arătat. Cu ex-mijlocașul lui „U”, Vasile Gheorghe, dirijor în teren, oltenii au dat o replică bună trupei lui Enache. Acesta a mizat pe mijlocașul ofensiv Ribeiro în sprijinul nigerianului Ogbu în ofensivă. Cu Gavra ținut rezervă, „U” a avut prima mare ocazie prin spaniolul Ribeiro, care, din careu, din 3 metri lateral, a șutat puternic în diagonală, dar mingea a trecut pe lângă (min 16). Filip a reluat cu capul peste, iar 6 minute mai târziu Slatina a replicat, dar Muțiu a avut o intervenție curajoasă în gheata unui adversar. Dinu Todoran, antrenorul oaspeților, mută primul și îl scoate pe Oprescu, intră Ceapă în locul acestuia. Nou intratul trage pe lângă buturile clujene (29).

„Studenții” deschid scorul din fixă. Spaniolul Sergio Ribeiro execută un corner din dreapta, vârful Ogbu sare în 7 metri, lovește mingea cu capul și e gol. 1-0, min 38. E a doua reușită a nigerianului pentru Universitatea, primul în campionat.

Ogbu in actiune. Foto Silvia Rusu

Peste cinci minute, oltenii egalează în urma unui corner de pe stânga executat de Rogoveanu, mingea îi depășește pe visătorii Răuță și Luchin, iar Manea, scăpat din marcaj, înscrie din 3 metri cu tibia.

Egalitate care reflectă ce s-a întâmplat pe gazon în prima parte.

Enache, care a fost nervos pe margine, face la pauză 4 schimbări: Dican iese și intră Negrean, Meșter, care a greșit multe mingi și a driblat cam inutil, cu Ilieș, Pîrvulescu, inexistent, cu Ștefănescu, și Acka cu Idan Golan. Primele 10 minute sunt echilibrate. În minutul 56, Ribeiro centrează, dar Ogbu reia mult peste cu capul. ”U” presează, dar lipsesc ocaziile importante. Ribeiro se alege cu un galben. Enache forțează și face o ultimă înlocuire, post pe post, Ogbu, epuizat, iese și intră Gavra (76). Nu prea se schimbă nimic în jocul lui ”U”, în ciuda unei ușoare dominări.

Slatina s-a apărat bine, a închis spațiile, iar elevii lui Enache nu au găsit culoarele spre poarta lui Grecu.

Când nimeni nu mai credea, atacantul israelian Idan Golan înscrie nesperat din careu, min 94, corner Ribeiro, Gavra deviază mingea cu capul oarte bine la Golan care aduce 3 puncte de aur, ce o mențin pe „U” în lupta pentru play off!

Foto Silvia Rusu

”U” Cluj: Muțiu – Dican (Negrean 46′), Andr. Răuță, Luchin (cpt.), Taub – D. Acka (Golan 46′), I. Filip – Nic. Pîrvulescu (Ștefănescu 46′), Ribeiro, Meșter (Ilieș 46′) – Ogbu
Rezerve: Gorcea – Telcean, Chacana, Al. Pop, Gavra
Antrenor: Costel Enache

CSM Slatina: Nic. Grecu – Iana, Preda, M. Manea, Demici – Ov. Popescu, Necşulescu – Rogoveanu, Vas. Gheorghe (cpt.), Oprescu (Ceapă 19′) – Ianis Stoica
Rezerve: Velcu – Bodri, Cotigă, Pisăru, M. Grigore, Deta, Doman, Vlada
Antrenor: Dinu Todoran

Written by 

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *