Revanșă pentru eșecul din tur! Baschetbalistele se impun dramatic cu Aradul

Universitatea Cluj a terminat cu un succes important, 60-59, partida cu FCC Baschet UAV Arad, ultimul meci al primului turneu din returul LNBF. Victoria a venit dramatic, cu 5 secunde înainte de final, după ce „U” a condus în mare parte ostilitățile!

„U”: Fleșer – Chiș – Uiuiu – Timbilla – Campbell

Arad: Hadzovic – Fodor – Armanu – Ardelean – Karakasevic

Clujencele au început bine meciul, cu 4-0, înainte ca gazdele să vină cu replica prin Karakasevic. Timbilla și-a dus echipa din nou la două posesii, 8-2, cu patru puncte la rând, dar Aradul a revenit la -1. Universitatea a fost mai atentă pe atac, ducându-se la 14-10, scorul primului sfert.

Cele două formații au terminat parțialul de debut cu ratări numeroase, nemarcându-se în ultimele două minute deloc. De asemenea, cea mai bună jucătoare de la „U” din acest sezon, Korine Campbell, a terminat primul sfert cu 0/6 la aruncări!

Mingi pierdute ușor în ambele tabere

Aradul a revenit în forță, oprind o perioadă de trei minute fără coș pe tabelă, înainte să preia conducerea prima dată, 14-15. „Run”-ul gazdelor a continuat până la 14-18, seria fiind oprită de Uiuiu.

Universitatea și-a revenit total în partea secundă a sfertului, reușind de la 18-18 o serie impresionantă, prin care s-a desprins la 28-20. Campbell a început să se simtă tot mai bine pe parchet, după startul mai slab și a adus ultimele șase puncte pentru „U”, toate din acțiune, pentru 32-22 la pauză.

Prima repriză s-a remarcat în sens negativ prin procentajele foarte slabe la nivelul aruncărilor (31 și 32%), dar și prin 19 mingi pierdute în total, 13 dintre acestea fiind notate în tabăra Aradului!

Aradul taie din avantajul Clujului

Gazdele au venit la -10 la scurt timp după reluare, 35-27, dar Universitatea a avut puterea să mențină minim trei posesii preț de multe atacuri. Beadle a înscris pentru 39-34 cu două minute rămase din sfertul al treilea și partida s-a animat din nou.

Alb-negrele au oprit parțial seria de coșuri din partea arădencelor, la 41-37, dar Hadzovic a înscris ultimele puncte ale acestui parțial, 41-39 și echilibrul reapărea.

Egalitate, apoi Universitatea se desprinde. Final dramatic de partidă

Karakasevic a egalat la 41, moment repetat la 44-44, coș Hadzovic, dar Timbilla și Campbell au readus-o pe „U” în avantaj, scor 53-47. Aradul a egalat din nou, 55-55 și chiar a preluat conducerea la 57-58, prin three-point play-ul conducătorului de joc Brankica Hadzovic.

Ultimul minut de joc a pornit de la scor egal, 58-58, Ardelean punctând de la linia liberelor în favoarea gazdelor. Cu cinci secunde înainte de final Korine Campbell a fost faultată, iar pivotul și-a transformat ambele aruncări libere.

FCC Baschet UAV Arad a cerut timp de odihnă și a avut posesia la final, dar repunerea a fost greșită și Andreea Fleșer a interceptat, Clujul câștigând la limită, 60-59!

Trio-ul obișnuit are o contribuție masivă pentru victorie

Korine Campbell a terminat cu 23 de puncte, 14 recuperări și 3 intercepții, fiind principala marcatoare de pe teren, dar cu 7/20 la nivelul aruncărilor, urmată de Rashida Timbilla (17 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive) și Alexandra Uiuiu (15 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive). De la Arad s-a remarcat Brankica Hadzovic (21 de puncte, 6 recuperări, 7 assist-uri).

Universitatea Cluj câștigă un meci complicat, cu prestație sub medie pentru ambele combatante și multe greșeli individuale, ajungând la a 8-a victorie stagională, cu care urcă pe locul 5 în LNBF. Clujencele și-au luat în același timp și revanșa pentru meciul pierdut în tur, tot la limită, cu 54-56.

Foto: YouTube FRB TV

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *