Umilință în Gruia pentru „revelația” FC Argeș. CFR Cluj obține cel mai categoric succes

CFR Cluj s-a impus cu un neverosiuil 5-0 în fața formației revelație a campionatului, FC Argeș, luni, 1 martie, după un meci, în care a reușit să marcheze o „manita” în poarta lui Greab, într-un meci din cadrul etapei cu numărul 25 a Ligii 1. Cu acest succes, campioana României ține aproape de rivala FCSB, care ieri s-a impus cu 2-0 în fața celor de la FC Botoșani.

Feroviarii au început furtunos partida și au avut prima ocazie de gol prin Costache, care după un schimb de pase cu Debeljuh a șutat violent în bară (min 4). Gazdele au continuat să domine gruparea din „Trivale”, iar Debeljuh a obținut un penalty după un moment de neatenție a lui Maric. Deac a transformat lovitura de la 11 metri cu siguranță, fără nicio șansă pentru Greab, 1-0 (min 34). La mai puțin trei minute, „decarul” feroviarilor mai transformă o dată de la punctul cu var după o nouă greșeală a aceluiasi Maric, care de această dată comite un henț în careu și s-a făcut 2-0 (min 38).

Prima parte a fost dominată de CFR Cluj. Formația antrenată de Marian Ianovschi și Andrei Prepeliță a surprins într-o notă negativă, oferind un fotbal cu mult sub așteptări având în vedere că până la această partidă aveau 11 meciuri fără eșec.

Al doilea mitan începe cum nu se poate mai bine pentru CFR Cluj. Chipciu centrează în gura porții, iar Maric, „omul negru” pentru formația piteșteană, își bagă mingea în poartă, în tentativa de a respinge din fața lui Debeljuh, 3-0 (min 49). Argeșenii au încercat în mai multe rânduri să-și creeze faze periculoase la poarta lui Bălgrădean, dar tot trupa lui Iordănescu este cea care punctează pe tabelă. Costache reușește o acțiune de efect, combină perfect cu Omrani și șutează necruțător pentru 4-0 (min 69). Gazdele îi îngenunchează pe cei de la Argeș cu o nouă reușită, după o acțiune plecată de la Burcă și finalizată de Rondon, ajutat și de o deviere a lui Meza Colli, 5-0 (min 77).

A doua parte a fost controlată, la fel ca prima, tot de elevii lui Iordănescu de la un capăt la altul. Piteștenii au încercat să schimbe ceva în joc, dar fără nicio realizare.

CFR Cluj va juca următoarea partidă cu UTA Arad, sâmbătă, 6 martie.

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic (Manea, min 74), Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu (Hoban, min 74), M. Gîdea (Păun, min 12) – Chipciu (Rondon, min 74), Debeljuh (Omrani, min 64), Costache
Rezerve: Sandomierski, Manea, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Păun, Omrani, Rondon

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Maric, Mușat – Meza Colli (Honciu, min 78), Șerban – P. De Lucas (Mediop, min 56), Palic (Maes, min 65), C. Dumitru (Grecu, min 65) – Drăghici (Năstăsie, min 56)
Rezerve: Croitoru, Barbu, R. Grecu, Boldor, Honciu, I. Năstăsie, Mediop, De Jonghe, Maes

Cartonașe galbene: Costache, Bordeianu, Omrani/Meza Colli

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *