Enache îndeamnă la responsabilitate înaintea jocului din Cupă:” Trebuie să fim atenți și să avem o organizare bună”

Universitatea Cluj va întâlni miercuri, 3 martie, de la ora 17.00, pentru a doua oară de la reluarea meciurilor ]n 2021, pe cei de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, de această dată în Cupa României, după ce în campionat s-au impus la limită cu scorul de 2-1. Antrenorul lui ”U” Cluj, Costel Enache, a prefațat întâlnirea cu gorjenii în cadrul unei conferințe de presă și nu se așteaptă la un meci ușor:

„Eu cred că suntem pregătiți. Luăm în calcul orice scenariu și ar fi ideal să terminăm lucrurile în favoarea noastră după 90 de minute. Ne așteaptă un joc greu cu un adversar puternic, foarte bun, cu un joc consistent, o forță bună ofensivă, chiar dacă ultimele două jocuri oficiale le-au pierdut. În jocul cu noi am simțit forța lor ofensivă, iar la jocul de la Constanța au ratat foarte mult, iar lucrurile acestea nu se întâmplă întotdeauna așa că trebuie să fim foarte atenți și să avem o organizare bună”, a spus tehnicianul ”alb-negrilor”.

„E o echipă imprevizibilă și cu foarte multe fluctuații pentru că este o echipă foarte tânără. Jucători de calitate, care joacă dezinvolt, fără o presiune asupra lor, o echipă cu inventivitate și cu fantezie. E un meci greu, chiar dacă nu au o victorie de mult timp, e o echipă periculoasă”, a mai completat Enache cu privire la adversar.

Antrenorul ”Șepcilor Roșii” consideră că victoria cu CSM Slatina nu a fost una norocoasă:

„Am citit și am auzit că victoria noastră a fost una norocoasă. Nu vreau să le transmit asta jucătorilor, vreau să le dau ce este al lor pentru că acum nu e vorba de noroc. Eu aș considera noroc o situație în care adversarul ratează douăzeci de ocazii, iar noi cu un șut pe poartă marcăm și câștigăm. Într-adevăr nu a fost cel mai bun joc al nostru. Nu am fost eficienți la finalizare, nu am fost concentrați la faze fixe pe momentul defensiv și am luat gol din corner, acestea sunt aspecte negative, dar eu vreau să scot în evidență partea pozitivă. Jucătorii au crezut în victorie, au alergat până la final și au luptat până la ultima fază.”

De asemenea, Costel Enache consideră că echipa sa este odihnită și că o finală în Cupa României ar însemna enorm pentru elevii săi:

„Toți jucătorii noștri sunt odihniți, nu este nimeni obosit. Avem o echipă pregătită, cu o medie de vârstă foarte bună și care are doar câteva meciuri. Dacă ne plângem de pe acum nu știm ce vom face din aprilie. Toți jucătorii noștri sunt pregătiți, nu e nimeni obosit, nu e nimeni stresat, nu e nimeni apăsat.”

„O finală de Cupă ar fi o performanță minunată pentru jucători și ar fi ca o recompensă pentru ultima perioadă în care au muncit foarte mult. Am stat foarte mult împreună, i-am văzut preocupați de ceea ce fac, dornici să facă lucruri frumoase și cred că bucuria mea cea mai mare ar fi să-i văd pe ei bucuroși, în urma reușitelor profesionale.” a încheiat Costel Enache.

După meciul de miercuri vine un nou meci de campionat, luni, la Recea, în Maramureș.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *