Enache, realist după eșecul lui „U” Cluj cu Viitorul Tg. Jiu: 1-3: „Am făcut foarte multe greșeli pe care n-ar fi trebuit să le facem”

FC Universitatea Cluj a fost eliminată miercuri, 3 martie, de Viitorul Tg. Jiu, scor 1-3, din Cupa României, faza sferturilor de finală, dar antrenorul Costel Enache nu a dat vina pe arbitraj, ci pe greșelile individuale ale propriei echipe, pe care ar fi trebuit să le evite.

„Începutul a fost mai puțin important, la noi lucrurile se judecă la final. A fost un cumul de lucruri în acest meci, multe greșeli individuale, decizii primite, a fost un amestec general. N-am mai ținut organizarea defensivă, distanțele dintre linii au fost destul de mari și am lăsat adversarului spații să joace, multe lucruri nu au funcționat”, a declarat Enache la finalul mecului pierdut cu ACS Viitorul Tg. Jiu, scor 1-3, în sferturile Cupei României.

Până să vorbim de arbitraj avem noi foarte multe de corectat

„Ar fi trebui să fiu eliminat azi, dar probabil au simțit că au greșit și ei și de aia nu m-au eliminat, pentru că într-adevăr am depășit limita azi. Dar până să ajung la arbitraj trebuie să ne vedem de greșelile noastre. Am făcut foarte multe greșeli pe care n-ar fi trebuit să le facem.

Trebuie să fiu și eu atent la modul cum am făcut schimbările și o să judec mâine deciziile pentru că și acolo poate fi o problemă, iar apoi ajungem și la arbitraj. Da, nu are rost, am văzut reluările după joc în vestiar. Nu-i treaba mea să judec, să judece alții, problema mea e alta. Se poate greși, și noi antrenorii greșim, și jucătorii greșesc și toți plătim.

Dacă tot e transparent fotbalul ăsta hai să fie pentru toți. Nu știu dacă au greșit arbitrii, dar la modul general sunt frustrat pentru că din fenomen facem parte cu toții, vrem toți să fim egali, dar plătim numai unii. Nu știu dacă au greșit și ar fi chiar o josnicie din partea mea să dau vina pe arbitraj. Poate cu greșeli au influențat ceva, dar avem noi foarte multe de corectat până să vorbim de arbitraj. A fost dureroasă înfrângerea, mai ales că aveai 1-0 și erai la un sfert de o oră de o calificare. E foarte greu de gestionat, sunt multe lucruri greu de gestionat, dar să sperăm că vom avea intelingeța, liniștea și susținerea”, a conchis tehnicianul Universității.

Următorul joc oficial pentru „șepcile roșii” va avea loc luni, 8 martie, de la ora 15:30, pe terenul Comunei Recea.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *