Drumul spre apărarea Cupei începe cu Derby-ul Transilvaniei! U-BT – CSU Sibiu, șocul primei zile din Final 8

U-Banca Transilvania se află în fața primei partide cu miză din actuala stagiune, prin sfertul de finală cu CSU Sibiu din Cupa României.

Clujenii vor beneficia pentru al treilea an la rând de avantajul sălii proprii în turneul Cupei, însă de data aceasta vor avea o misiune mult mai dificilă spre trofeu, fiind vorba despre cel puțin 3 jocuri în patru zile.

Primul pas are loc sâmbătă seara, de la ora 18.25, împotriva marii rivale din Sibiu, formația ce a întrerupt pentru un an hegemonia Clujului în Cupă. Sibienii au avut o primă parte excelentă de campionat, unde se clasează pe poziția secundă, fiind depășiți doar de U-BT.

Trupa lui Dan Fleșeriu a trecut prin câteva schimbări la nivelul lotului de la ultima încleștare cu alb-negrii, 83-90 în ianuarie, tocmai în Sala Transilvania. Spre deosebire de acel joc din LNBM, de la Sibiu au plecat Isaiah Philmore (Telekom Basket Bonn) și Christian Lutete, fiind aduși în schimb americanii Blake Reynolds și Xavier-Rathan Mayes, ultimul cu experiență acumulată și în NBA.

Va debuta noul conducător de joc

Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

U-BT a trecut de asemenea printr-o schimbare la nivelul lotului, fiind încetat de comun acord contractul cu Mike Dixon, în locul căruia a fost înregimentat un alt american, Marquis Wright. Point guard-ul nou va avea posibilitatea să debuteze în maieul clujean tocmai într-un meci cu încărcătură.

„Încă încercăm să-l facem pe Wright să se adapteze la stilul nostru și la ce vrem noi. Este un jucător foarte rapid, care va aduce un plus de energie, de viteză și de apărare pe tot terenul, va da multă încredere pe tranziția ofensivă și din ce am văzut până acum este și un jucător cu un caracter foarte plăcut, care vrea să se integreze în echipă, își dorește să câștige și vrea să fie într-o echipă câștigătoare.”, spunea Mihai Silvășan în conferința de presă premergătoare Final 8-ului Cupei.

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 4, Look Sport 3, respectiv YouTube FRB TV, sâmbătă de la ora 18.25.

Programul competiției  

Foto: frbaschet.ro

Final 8-ul va fi deschis cu meciul dintre CSO Voluntari și BCMU FC Argeș Pitești, sâmbătă de la ora 11.45. Înaintea derby-ului Sibiu-Cluj va demara partida SCM U Craiova – CSA Steaua (14.45), iar prima zi se va încheia de la 21.15 cu disputa CSM CSU Oradea – SCM Timișoara.

În cazul în care o elimină pe CSU Sibiu, U-Banca Transilvania va juca împotriva învingătoarei dintre Oradea și Timișoara, duminică seara de la 21. Prima semifinală se va disputa de la ora 17 între Voluntari/Pitești – Craiova/Steaua.

Finala are loc marți seara, de la ora 19!

Declarații înaintea turneului final al Cupei României

Antrenorul Mihai Silvășan și căpitanul Patrick Richard au participat la o conferință de presă premergătoare jocurilor din Cupa României:

„Ne aflăm în fața primului eveniment important din acest sezon baschetbalistic. Jucăm pentru prima oară cu trofeul pe masă. Evident, ne dorim să câștigăm trofeul. Avem adversari puternici și aici mă refer în special la primul oponent, CSU Sibiu. Dacă nu trecem de ei, nici nu putem să vorbim despre restul adversarilor. Sibienii sunt o echipă competitivă, într-o formă sportivă foarte bună. Joacă agresiv atât în apărare, cât și în atac. Statistic vorbind, sunt primii în țară la număr de puncte, număr de posesii sau procentaj la aruncările de trei puncte. Asta spune foarte multe despre jocul lor în viteză și despre faptul că joacă mult pe tranziție. Au baschetbaliști care pot face diferența. Trebuie să ne adaptăm la acel stil. Am mai jucat o data în acest sezon cu ei, i-am învins în deplasare, dar a fost un meci extraordinar de strâns. Va fi un meci între două echipe bune și sperăm să ieșim învingători.” (Silvășan)

Foto: Facebook U-BT Cluj-Napoca

Cu siguranță vor fi meciuri dificile. Noi vrem să ne apărăm trofeul cucerit anul trecut. Știm că va fi foarte greu cu Sibiul în prima partidă. Sperăm să obținem o nouă victorie și să facem un pas spre trofeu. Totuși, într-un astfel de turneu, oricine poate să învingă pe oricine. Nu știu dacă avem un avantaj mare prin faptul că jucăm acasă. Mă refer aici la faptul că nu vor fi suporteri. Pe de altă parte, mă bucur că nu a trebuit să călătorim în alt oraș. Știm că echipa Sibiului s-a schimbat. Și la noi a venit un nou jucător, Marquis se înțelege bine cu toată lumea. E un jucător rapid, tânăr, iar chimia dintre noi se va forma treptat. Știu că va fi pregătit să joace sâmbătă, într-unul din cele mai importante meciuri ale sezonului. (Richard)

Foto: Facebook BC CSU Sibiu  

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *