Alt derby în semifinale pentru U-Banca Transilvania. Următorul adversar, CSM CSU Oradea

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversarul din semifinalele Cupei României la baschet masculin. Patrick Richard și compania se vor înfrunta cu CSM Oradea, duminică de la ora 21.

Bihorenii au dispus de SCM Timișoara în ultimul sfert de finală, scor 79-76, având de alergat după adversar cu adevărat doar în primul sfert. Oradea a preluat conducerea până la pauză, 37-36, după care în sfertul al treilea și-a format o diferență constantă de 10 puncte.

Timișorenii au venit la o singură posesie în ultimele minute și chiar au preluat conducerea, 70-71, dar nu s-au apărat bine pe ultimele atacuri ale partidei și Oradea a reîntors tabela în favoarea sa, la capătul unui nou final dramatic.

Stephen Holt a strâns cele mai multe puncte pentru învingători, 18, Nikola Markovic a avut cele mai multe recuperări (5), iar Giordan Watson a terminat în prima poziție din echipă la pase decisive (6).

Ultima campioană a României completează astfel careul de ași al Cupei, unde s-au calificat deja CSO Voluntari, SCM U Craiova și gazdele de la U-BT Cluj-Napoca.

În ultimul meci direct, din 8 februarie, tot în BTarena, orădenii au cedat contra „studenților”, scor 77-90, fiind ultimul derby al turul de campionat al LNBM. Oradea și Cluj s-au întâlnit și anul trecut în Cupa României, atunci în ultimul act, clujenii câștigând trofeul în fața unei săli arhipline, cu 68-61 în fața rivalei.

Rezultatele sferturilor

CSO Voluntari – BCMU FC Argeș Pitești 75-74

SCM U Craiova – CSA Steaua București 82-78, după două replize de prelungiri

CSU Sibiu – U-BT Cluj-Napoca 103-106, după o repriză de prelungiri

CSM CSU Oradea – SCM Timișoara 79-76

Prima semifinală, dintre Voluntari și Craiova are loc duminică de la ora 17.55, în timp ce derby-ul Cluj-Oradea începe la ora 21.

Foto: Emi Turbuc

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *