Victorie pentru play-off a lui „U” Cluj în fața liderului Craiova! Alex Pop aduce trei puncte de aur pentru „studenți”

Universitatea Cluj a obținut o victorie crucială în economia play-off-ului ligii secunde, vineri seara, pe Cluj Arena, tocmai în fața liderului FC Craiova 1948, scor 1-0 (0-0), la capătul unui meci extrem de echilibrat, într-o partidă care a contat pentru etapa a 19-a. „Inspirația” lui Enache din această confruntare s-a dovedit a fi Alex Pop, introdus la pauză în locul lui Golan.

Cele două formații s-au anihilat reciproc în primele 45 de minute, cu atacuri timide și mingi plouate în careu. Nici una dintre echipe nu a reușit să își creeze vreo ocazie notabilă de gol în prima repriză, iar jocul s-a desfășurat sub semnul echilibrului.

Foto Mihai Rusu / sportulclujean.ro

Deși a aliniat o linie ofensivă formată din trei atacanți, Golan, Gavra și Meșter, ultimul fiind reprofilat din mijlocaș în vârf, însă chiar și așa nu au reușit să spargă defensiva oltenilor pregătiți de Ovidiu Stângă. De cealaltă parte nici atacul craiovenilor nu a strălucit, neavând nicio ocazie clară la poarta lui Muțiu.

Repriza secundă a început cu un atac anemic al Craiovei, dar defensiva lui Enache a stat bine în teren și le-au blocat oltenilor culoarele spre poarta lui Vlad Muțiu. Gavra a ciupit o minge din interiorul careului și a trimis la colțul lung puțin pe lângă poartă, dar tușierul a ridicat fanionul pentru ofside (50).

„Studenții” au încercat să surprindă apărarea oaspeților cu mingi înalte în careu de pe cele două benzi, dar fără vreun real pericol, nici unul dintre atacanți nu au reușit să se desprindă de marcajul craiovenilor (62). Ocazie importantă a Craiovei, Călin Cristea a șutat bine plasat spre poartă de la 20 de metri, dar Muțiu a respins în lateral (64). Raicea a pătruns periculos în careu și a șutat la colțul scurt, dar Muțiu a respins (67).

Universitatea Cluj a dat lovitura în minutul 70 și a deschis scorul prin Alex Pop, intrat în minutul 63 în locul lui Golan. Micuțul mijlocaș a șutat foarte bine din marginea careului la colțul scurt și l-a învins pe Robert Pop. 1-0, iar banca clujenilor a explodat. Antrenorul Costel Enache s-a dovedit a fi inspirat cu introducerea lui Pop în locul „decarului” Idan Golan, care a evoluat șters în prima parte.

Enache a mutat ofensiv după înscrierea golului și i-a introdus pe Ogbu în locul lui Gavra, respectiv pe Sburlea în locul lui Meșter, în minutul 77.

Craiova a încercat să forțeze egalarea în finalul meciului, dar Universitatea s-a apărat organizat și i-a ținut pe olteni departe de poarta lui Vlad Muțiu.

Alb-negrii au ratat ocazia de 2-0 în urma unei combinații Pop – Negrean, dar acesta din urmă nu a ajuns la o minge în fața porții (90).

Fază controversată în prelungirile partidei în careul gazdelor, la care Craiova a cerut penalty după o centrare de pe dreapta, dar Muțiu a scăpat mingea la colțul scurt, balonul s-a dus în transversală, dar portarul a revenit și a respins. Filip a protejat, iar Ciolacu a ciupit mingea din spate și l-a lovit în mână pe „căpitanul” lui „U”, dar „centralul” a lăsat jocul să continue. Anghelina, a fost avertizat cu galben pentru proteste (90+2).

Defensiva lui „U” a reeistat cu brio forcingului de final al craiovenilor, iar gazdele au obținut o victorie crucială care o duce, momentan, pe locul 3 în clasament, cu 29 de puncte, la două diferență de lider. „Studenții” clujeni și-au spălat astfel, temporar, imaginea după rușinea de la Recea cu acest succes impotriva ocupantei primului loc.

Următorul joc oficial pentru Universitatea Cluj va avea loc tot pe teren propriu, peste două săptămâni, cu Petrolul Ploiești, pe Cluj Arena, pe 27 martie.

Echipele de start:

„U” Cluj: Muțiu – Taub, Telcean, Dican – Acka, Filip (cpt) – Ribeiro (Negrean, min. 88), Pârvulescu – Meșter (Sburlea, min. 77), Gavra (Ogbu, min. 77), Golan (Pop, min. 63)

Rezerve: Gorcea, Chacana, Ogbu, Pop, Ștefănescu, Răuță, Negrean, Sburlea, Ilieș

Antrenor: Costel Enache

FC U Craiova 1948: R. Pop – Negru (Campagno, min. 86), Ispas, Paramatti, Huyghebaert – V. Pop, A. Git (Anghelina, min. 74), Cristea (Voicu, min. 74) – V. Munteanu (Raicea, min. 57), W. Baeten (CIolacu, min. 86) – C. Bălan (cpt)

Rezerve: M. Enache, A. Diakite, Anghelina, Zimta, Luboya, Voicu, Ciolacu, Campagno

Antrenor: Ovidiu Stângă

Arbitru: Andrei Florin (Târgu Mureș)

Asistenți: I. Brânză – Botoșani / R. Ciuraru – Sfântu Gheorghe

Arbitru rezervă: Răzvan Necrici / Delegat de joc: Mircea Bucur (Tg. Mureș) / Obs. arbitri: Marcel Savaniu (Brașov)

Cartonașe galbene: Gavra (34), Taub (68), Acka (75), Ribeiro (79), Ogbu (90+3) // Paramatti (37), Huyghebaert (59), Bălan (67), Raicea (90+1), Anghelina (90+2)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *