Alex Pop, ”Salvatore della patria”

Alex Pop a fost omul meciului împotriva celor de la FCU Craiova 1948. Reușita sa nu reprezintă doar o simplă victorie în fața fostului lider al ligii secunde, ci și o speranță pentru toată suflarea „U”-istă de a porni cu un moral bun înaintea meciului decisiv cu Petrolul Ploiești. Cu un succes ”U” poate bifa primul obiectiv al sezonului, adică accederea în play-off.

Născut în Argentina, trecut pe la CFR și ”U” Cluj

Alex Pop s-a născut în… Argentina, în patria marelui Diego Maradona, în capitala Buenos Aires. Chiar dacă, a părăsit Argentina la o vârstă fragedă, peste ani și-a însușit o tehnică sud-americană. Fotbalul l-a început în mod surprinzător la CFR Cluj, dar a schimbat macazul și a ajuns la Universitatea Cluj. De la „șepcile roșii” a urmat o nouă provocare și anume aceea de a se antrena la juniorii celor de la AS Roma, fiind aproape de un transfer la gruparea capitolină. A revenit în țară la Academia lui Gheorghe Hagi. În cei trei ani petrecuți la „malul mării” Alex Pop a cucerit trofeul de campion la categoria U19 și a participat cu constănțenii în UEFA Youth League. Atunci echipa U19 a celor de la Viitorul Constanța a fost eliminată de NK Dinamo Zagreb.

În sezonul 2019/2020 s-a întors sub formă de împrumut la Universitatea Cluj, într-o perioadă în care la studenți a funcționat o strategie de transferuri care nu a dat roade. Alex Pop și-a demonstrat tehnica și valoarea încă de la început reușind să marcheze două goluri de senzație în meciul cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu pe stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș, primul fiind o execuție de la jumătatea careului cum rar se vede în România. Pe lângă cele două reușite din meciul cu gorjenii, au urmat alte două într-o partidă de la malul mării, cu Farul Constanța, pierdută de studenți cu scorul de 3-2. Ca mai apoi fazele notabile pentru Pop să se stingă în perioada în care Universitatea Cluj era supranumită „echipa păcii”, din cauza numărului mare de rezultate de egalitate obținute la timonă cu antrenorul Adrian Falub.

Acest sezon nu a început în cel mai fericit mod pentru Alex Pop, mijlocașului fiindu-i acordate puține minute, dar a uimit prin golurile sale marcate cu Unirea Dej în Cupa României, dar și prin golul de senzație marcat împotriva celor de la CSM Reșița. Chiar dacă nu a fost de cele mai multe ori o piesă esențială în angrenajul lui Costel Enache, Alex Pop nu s-a lăsat bătut, ci a muncit atât pe teren cât și în afara lui, la capitolul studii, unul important pentru jucătorii studenților din trecut care excelau atât în teren cât și la carte. Alex Pop a terminat liceul ca șef de promoție și este student la FSPAC la specializarea Științe Politice!

Alex Pop:

Sezonul 2019/2020 – 4 goluri -2 assist-uri- 23 de meciuri

Sezonul 2020/2021– 3 goluri- 10 meciuri

Editor Tiberiu Fărcaş

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *