Antrenament bun înaintea duelului cu CSO Voluntari. U-BT începe cu o victorie clară returul campionatului

U-Banca Transilvania a deschis returul campionatului cu un succes clar, 94-47, împotriva echipei BC Athletic Constanța. Sfertul al treilea a decis jocul în totalitate în favoarea clujenilor.

U-BT: Wright – Edwards – Guzman – Grasu – Stipanovic

BC Athletic: Bell – Schneider – Chițu – Orbeanu – Lazăr

Motivată să-și continue linia victoriilor din campionat, U-BT a pornit perfect, cu 10-2 împotriva Constanței. Marinarii au revenit în câteva rânduri la două posesii, ultima dată la 14-9, după care Stipanovic și Tarolis au pus ultimele șase puncte ale sfertului inaugural, 20-9.

Clujenii se încălzesc mai greu în sfertul secund, iar „Gladiatorii din Tomis” taie avantajul adversarilor la doar șase puncte, 24-18. Andrija Stipanovic și-a continuat jocul bun, iar alături de Wright au dus-o pe U-BT la +11, scor 33-22, cu două minute și jumătate înainte de pauza mare. Athletic revine iar, de data aceasta la patru puncte, Schneider stabilind scorul pauzei, 35-31.

Posesii multe pierdute în ambele tabere

Andrija Stipanovic (10) și Siler Schneider (12) erau principalii marcatori după două sferturi. Constanța a aruncat, surprinzător, mai bine decât U-BT (38-46%), recuperând puțin mai bine (16-19). În schimb, cele 20 de minute au adus 22 de posesii irosite, jumătate din cele 8 turnovers semnate de U-BT fiind în dreptul lui Patrick Richard (4)!

Clujul a stat însă excelent la linia liberelor, 10/10, Karel Guzman fiind trecut de patru ori la aruncările de un punct.

Clujenii înscrie într-un sfert aproape cât în primele două la un loc

Stipanovic și Grasu au deschis sfertul al treilea pentru U-BT, ultimul cu un slam dunk, scorul urcând iar la trei posesii, 39-31. Schneider rupe tăcerea de peste trei minute din tabăra dobrogenilor (41-32), printr-o pereche împărțită de „libere”, Richard venind cu replica din afara arcului de cerc, urmat de un tip in semnat de Edwards, 46-32.

Avantajul studenților urcă în premieră la +20 cu patru minute rămase din acest sfert, când Marquis Wright înscrie de trei puncte, la 54-32. Edwards continuă seria excelentă, de 19-1, iar Constanța cere timp de odihnă când tabela arăta 56-32. Ultimele trei minute ale sfertului au adus urcarea scorul la +30, 62-35, după care a urmat primul coș din acțiune pentru Athletic, înainte ca parțialul să se termine cu 67-37. U-BT s-a impus în acest sfert cu 32-6, înscriind aproape la fel de multe puncte câte în toată prima repriză!

Execuții spectaculoase în ultimele minute

U-BT a deschis ultimul sfert cu 8-2, Karel Guzman fiind responsabil cu spectacolul, prin două dunk-uri de efect (75-39). Tarolis și-a dus ulterior echipa la +40, scor 84-44, cu o finalizare pe contraatac. Ultimele patru minute au fost destinate exclusiv tinerilor, intrând pe parchet Modibo Diaby și David Lăpuște, singurii fără secunde petrecute pe parchet în acest joc.

„Studenții” s-au impus în cele din urmă cu 94-47, ajungând la 13 victorii din tot atâtea dispute în LNBM. Băieții lui Silvășan se duelează miercuri seara, de la 20.30 cu CSO Voluntari, iar cu Athletic Constanța se vor reîntâlni pe 20 martie, în restanța din turul campionatului.

Andrjia Stipanovic a pus 22 de puncte pe tabelă, alături de 5 intercepții, 3 recuperări și 2 assist-uri, fiind urmat de Karel Guzman (12 puncte, 3 intercepții, 3 recuperări și 3 pase decisive) respectiv Marquis Wright (11 puncte, 3 pase decisive). Siler Schneider a devenit principalul marcator al dobrogenilor, cu 13 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, dar și cu 11 mingi pierdute!

Foto: Facebook Baschet Club Athletic Constanța

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.