Final de turneu încheiat en-fanfare de U-BT. Clujenii înscriu aproape 100 de puncte Constanței

U-Banca Transilvania și-a câștigat și ultimul joc de la Voluntari, scor 96-45 cu BC Athletic Constanța, într-o restanță din prima etapă a campionatului. Clujenii încep astfel perfect returul LNBM.

U-BT: Wright – Edwards – Vida – Tarolis – Zganec

Athletic Constanța: Bell – Schneider – Chițu – Lazăr – Orbeanu

„Studenții” au început excelent, din nou, cu formația dobrogeană, Zganec ducând scorul la 11-2 în primele două minute. Avantajul a crescut rapid la +20, scor 23-2 prin reușita lui Edwards. Athletic a putut mișca puțin tabela, dar tot nu s-a apropiat simțitor, U-BT terminând primul sfert cu 30-7.

Diferența uriașă de valoare s-a văzut tot mai clar și ardelenii au făcut +30, la 39-7, printr-o triplă din partea lui Lăpuște. Constanța a găsit iar drumul spre coș după minute bune, 42-11, finalul sfertului fiind iar al Clujului, cu 47-14 la pauza mare. Prima repriză a adus 13 intercepții pentru U-BT și nu mai puțin de 19 mingi pierdute de Athletic!

Prestații bune pentru juniori

Jocul fiind de mult timp decis, Silvășan și-a permis să ruleze tot lotul avut la dispoziție, cu excepția lui Stipanovic, și chiar și așa scorul creștea, 61-24, coș Tarolis. Constănțenii au prins câteva momente mai bune în sfertul al treilea, 63-30, însă coșul lui Orbeanu nu a făcut decât să incite ofensiva clujeană. Zganec a scuturat plasa de la distanță, 71-30, iar ultimul moment finalizat cu puncte i-a aparținut lui Dragoș Lungu, 75-35.

Sfertul final a fost în totalitate dedicat tinerilor de la U-BT, care au menținut diferența, 82-42, ba chiar au urcat-o până la final, prin reușitele semnate de Lăpuște, Vida și Lungu. S-a terminat 96-45 și U-BT își trece în cont victoria cu numărul 16 din actualul sezon al Ligii Naționale.

David Vida și Karlo Zganec au terminat cu 13 puncte, tânărul român având 3/3 din afara arcului de cerc, cei doi fiind urmați de Justin Edwards (12 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive) și Donatas Tarolis (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 5 intercepții). Ștefan Mâinea (15 puncte) și William Brown (11 puncte, 5 recuperări) au fost singurii în double digits de la Athletic Constanța.

Foto: Facebook BC Athletic Constanța

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.