Analiză – Cum s-au descurcat handbaliștii Potaissei Turda în remiza cu Dinamo

Derby-ul campionatului din Liga Zimbrilor a adus un rezultat de egalitate, 27-27 între Potaissa Turda și Dinamo București. „Dulăii” au pierdut astfel primele puncte în sezonul 2020/2021.

Sportul Clujean a analizat individual fiecare jucător al Potaissei care a evoluat marți seara în cel mai important duel al campionatului de handbal masculin. Cinci handbaliști nu au intrat deloc pe teren, fiind vorba despre Pințoiu, Ghivil, Thalmaier, Zacaciurin și Iancu.

Ionuț Irimuș – Fostul portar al dinamoviștilor a început partida între buturi, dar a strâns o singură intervenție până aproape de jumătatea reprizei inaugurale. Maramureșeanul a revenit pentru o aruncare de la 7 metri, la 17-19, ratată de Dinamo, după care a rămas în ultimele 10 minute ca în „primul 7”, ajungând în total la trei mingi apărate.

George Șelaru – Intrat pe parcurs, după evoluțiile mai puțin bune ale lui Irimuș, Șelaru a debutat cu o dublă paradă, în fața lui Humet și Hebo. Portarul adus de la Călărași s-a putut întrece în parade cu Saeid, scoțând mingi importante, care au ținut-o pe Potaissa în meci. A strâns 9 parade în total.

Daniel Pop – Tănărul crescut în propria pepinieră de Turda a fost titular pe postul de extremă dreapta, având însă mai multe probleme cu adversarul direct, Asoltanei, care în prima repriză a înscris de 4 ori. Pop s-a concentrat mai bine în momentele cheie, terminând cu două goluri înscrise.

Milos Dragas – Ofensiv, a prins 30 de minute extrem de slabe, cu doar 1/5 la nivelul aruncărilor. Sârbul și-a revenit însă în repriza secundă, ajungând la 6 goluri din 10 aruncări, după ce a fost responsabil și pentru ultima finalizare, cu zidul în față, prin care Potaissa putea câștiga meciul. Înainte, înscrisese golul 27, prin care s-a stabilit scorul final. În apărare s-a părut că va conta decisiv eliminarea sa de două minute la 24-24 în defavoarea Potaissei, dar colegii s-au mobilizat și au umplut spațiul gol lăsat de sârb.

Huba Talas – Pivotul folosit în special în defensivă și-a făcut treaba pe centru, alături de Radu Lazăr, ținându-l pe adversarul direct Szasz cu doar un gol marcat. În atac, Talas a contribuit cu 2 goluri, când i s-au acordat momente de odihnă celuilalt pivot, Gabi Dumitriu.

Cristi Ghiță – Internaționalul român a fost pricipalul pericol ofensiv în prima repriză pentru defenisiva lui Dinamo, Saeid apărând doar o aruncare, celelalte două ratări fiind după ce Ghiță a nimerit bara. În partea secundă și-a asumat rolul de pasator, având la final doar 6 goluri, după ce la pauză semnase 4 reușite. Prin felul în care deschis jocul cu pasele sale a deschis oportunități de a marca de pe extremă și pivot pentru colegii săi.

Szoke alături de Dumitriu, punându-i probleme pivotului Szasz / Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Marius Szoke – Constant pe tot parcursul meciului, Szoke a fost principalul marcator al „magnificilor”, 7/11 și 3/4 de la 7 metri. Defensiv cu unele ezitări, multe goluri fiind luate pe partea lui, alături de Radu Lazăr și Răzvan Pavel, de unde s-au remarcat în special Gavriloaia și Bannour, ambii cu 6 reușite. În ultima parte a meciului a fost înlocuit în apărare de Rohozneanu, pentru a aduce plusul necesar pe atac.

Răzvan Pavel – Folosit în apărare pe post de intermediar, extrema a întâmpinat anumite în defensivă, unde coordonarea cu Lazăr nu a fost mereu la înălțime, permițând goluri importante de la distanță lui Amine Bannour. În general un marcator constant, de data aceasta Pavel a contribuit cu doar o singură reușită la rezultatul final.

Radu Lazăr – Specialistul defensivei a intrat mai greu în ritmul meciului, fiind la un pas de cartonașul roșu în minutul 6, la un fault mai dur. Lazăr și-a spălat unele greșeli din apărare cu două goluri, ambele importante, la 15-18 când Turda venea de la -4, dând startul unei serii de trei goluri la rând pentru ardeleni, apoi la 24-23, printre puținele momente când Potaissa era în avantaj. Prestația sa din minutele de final a păstrat șanse importante la victorie, dar a și asigurat continuarea seriei fără eșec pentru „magnifici”.

Mihai Rohozneanu – A evoluat în apărare câteva momente, pentru ca Szoke să se poată odihni, venind la o fază cu blocajul mai târziu și Dinamo a înscris. Per total, cât a evoluat a făcut-o bine, cu faulturi utile pentru a fragmenta atacul bucureștenilor.

Gabriel Dumitriu – Pivotul titular a revenit de la națională cu poftă de joc, fiind un constant stres pentru Mousavi, Savenco și Bannour pe atac. Cu 3 goluri din tot atâtea aruncări, Dumitriu a contribuit din plin la egal, marcând un gol important, la 26-27. Alături de Lazăr și Dragas, a fost printre cei trei eliminați timp de două minute din tabăra Potaissei în tot meciul.

După 18 etape, Turda e pe 3 în Liga Zimbrilor, la un punct de Dobrogea Sud Constanța de pe locul secund. Pentru elevii lui Horațiu Gal urmează un meci cu CSU Suceava (1 aprilie, la Sf. Gheorghe), după care patru meciuri aproape acasă, la Cluj-Napoca, cu CSM Focșani, CSM Vaslui, HC Buzău și CSM Bacău (6-11 aprilie).

Foto: Facebook AHC Potaissa Turda (ActionFoto.ro)

Bucsi Krisztian

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *