Readuse cu picioarele pe pământ! Universitatea Cluj pierde meciul cu Măgura Cisnădie

Handbalistele Clujului au cedat, scor 26-31 (12-16), împotriva Măgurii Cisnădie, în ultimul meci al etapei a 13-a din Liga Florilor. Cu foarte puține excepții, alb-negrele nu au pus probleme sibiencelor.

Entuziasmul remizei cu CSM București s-a simțit încă în debutul jocului cu Măgura Cisnădie, pe care Universitatea a început-o bine, conducând cu 1-0 și 2-1. Atacul, lung și cu multe pase, a început să scârțâie după prima ratare, semnată de Rebeca Necula, de la 7 metri. Măgura s-a dus la două lungimi, 2-4 și avea și om în plus pe teren.

Inferioritatea numerică a afectat limpezimea ofensivă, iar U a suferit fără un coordonator pe teren preț de două minute (3-5).

Lente în defensivă

Clujencele au prins șapte minute fără gol marcat, timp în care Cisnădie a făcut 3-9, profitând de greșelile tehnice ale adversarului, dar și de o poartă ce nu aducea parade. Florența Ilie a rupt tăcerea din atac, 4-9, dar a urmat un nou atac cu gol încasat și banca tehnică solicita time-out la 4-10, în minutul 15.

Timpul de odihnă a fost benefic, iar golurile Rozei Chintoan, Ralucăi Nicolae și Dianei Lazăr aducând-o pe „U” înapoi în meci, 7-10. Diferența de trei-patru goluri s-a menținut mai mereu pentru Cisnădie, care găsea o replică după o reușită a clujencelor.

Universitatea revine pe moment, dar finalul reprizei e al sibiencelor

Florența Ilie și Diana Lazăr au marcat de două ori rapid pentru alb-negre, care s-au apropiat la două lungimi, 12-14, însă finalul primei reprize a fost al Măgurii, Dijana Radojevic stabilind scorul pauzei, 12-16. Trupa din județul Sibiu a fost mai atentă în apărare, unde le-a forțat pe clujence la mai multe atacuri lungi, încheiate de câteva ori în brațele Elenei Voicu.

Revenită de la cabine, Măgura Cisnădie a trecut inițial la un nou nivel, urcând scorul la +5 (12-17 sau 13-18), înainte ca Universitatea să vină din nou la trei lungimi, 13-16, prin golul Anei Dumitrașcu. Sibiencele au urcat iar diferența, 17-22, moment în care Sebastian Micola și-a cerut al doilea timp de odihnă, pe fondul unei defensive moale și unui atac lipsit de idei.

Diana Lazăr își asumă finalizarea pe atac

Avantajul sibiencelor s-a dovenit prea greu de redus pentru „U”, care a trăit doar prin Diana Lazăr pe atac. După reușita de 18-22 a Rebecăi Necula, interul stânga și-a luat echipa pe umeri, înscriind următoarele șase goluri ale Clujului, ultimul la 24-28.

Alb-negrele n-au putut tăia din cele 4-5 goluri în plus puse de Cisnădie pe tabelă, formația lui Alexandru Weber venind mereu cu replica atunci când trebuia (26-30). S-a terminat 26-31, Rebeca Necula trimițând în bară aruncarea finală și Universitatea pierde un meci de la care spera la mai multe.

În etapa viitoare, ce se dispută la Sfântu Gheorghe, Universitatea joacă împotriva campioanei SCM Râmnicu Vâlcea, turul campionatului urmând să se termine în 6-7 aprilie, cu un duel în fața Craiovei.

CS Măgura Cisnădie – CSU Cluj-Napoca 31-26 (16-12) / Au arbitrat Radu Iliescu și Doru Manea (București), observator FRH a fost Ioan Chira (Maramureș)

„U”: Ion, Țăgean – portari; Lazăr 11 goluri, Necula 5, Nicolae 3, Chintoan 3, Ilie 2, Cordoș 1, Dumitrașcu 1. Antrenor: Sebastian Micola

Măgura Cisnădie: Voicu, Prodan – portari; Bardac 7 goluri, Radojevic 6, Blajevic 6, Lisewska 3, Gjorgjijevska 3, Tătar 3, Abed-Kader 2, Predoi 1. Antrenor: Alexandru Weber

Foto: arhivă Mihai Bocan

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.